Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: vöröslencse fasírt gyömbéres répasalátával

Recept: vöröslencse fasírt gyömbéres répasalátávalVéletlen, maradékokból született laktató, szuperfinom fasírt. Húsevőknek is jó alternatíva a hagyományos húsos fasírt helyett feltétnek vagy akár burgerbe – nem lesz hiányérzetük. Most répás gyömbéres salátával készült, a hideg köretek kedvelőinek – próbáld ki máshoz is franciasaláta helyett!

Hozzávalók 5 darabhoz:

  • 1,5 deci vöröslencse
  • 1,5 deci köles
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál rozspehely vagy zabpehely
  • 1 mokkáskanál vegamix (szárított natúr zöldségkeverék)
  • só, bors
  • kókuszolaj a sütéshez

Salátához:

  • 2 db közepes sárgarépa
  • fél hüvelyujjnyi reszelt gyömbér
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • fél doboz tejföl vagy natúr joghurt, kefir
  • só, bors

Elkészítés:

A vöröslencsét és a kölest átöblítettem, majd egy lábosban feltettem főni, kb. 7 deci vízzel a fűszerekkel együtt. Lehet, hogy több vízre is szükség lesz, ezt pótolhatjátok apránként, míg meg nem puhul minden.

A répát és a gyömbért lereszeltem, összekevertem a tejföllel, mustárral fűszerekkel és állni hagytam kicsit.

Mikor a lencse és a köles megfőtt, kihűtöttem, majd hozzákevertem a tojást a rozspelyhet és megformáztam a fasírtokat, majd egy serpenyőben felforrósított kókuszolajon mindkét oldalát arany barnára sütöttem.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek