Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: proteinszelet házilag, rizsfehérjéből

Recept: proteinszelet házilag, rizsfehérjébőlEgyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a proteinszeletek, már szinte minden nagyobb boltban vagy drogériában lehet kapni valamilyen fajtát belőlük. Nem csak a testépítők fogyasztják őket szívesen, de a tudatosan étkezők is egyre jobban rákapnak. Viszont ezek a szeletek – valljuk be – sokszor nem a jó ízük miatt olyan kelendőek, ráadásul az áruk is igen borsos. Ezért szeretnénk most megosztani veletek egy házilag is elkészíthető változatot, ami a pénztárcát sem terheli meg annyira és az íze is verhetetlen…

Hozzávalók:

  • 1 csésze zabpehely
  • 1/2 csésze Netamin Natúr Rizs fehérje
  • 1/4 csésze holland kakaópor
  • 1 csésze aszalt datolya kimagozva (ne a glükózszirupos változatot vedd, hanem a natúrt – ha az nincs, jó más aszalt gyümölcs is, akár szilva, vagy mazsola)
  • 3/4 csésze pekándió felaprítva (teljesen fehérre pucolt, előpirított hagyományos dió is jó helyette, vagy mandula, ha az van kéznél)
  • 3/4 csésze kókuszreszelék
  • 1 teáskanál vaníliaaroma, vagy egy adag bourbon vanília őrlemény
  • 1/2 teáskanál só
  • kevés víz (max 1/4 csésze)

Elkészítés:

Aprítóban daráld a zabpelyhet egészen finomra, lisztszerűre. Aztán add hozzá a fehérjeport, a kakaóport és keverd jól össze. A datolyát (vagy egyéb aszalmányt, amit használsz) áztasd be fél órára, aztán öntsd le róla a a vizet és tedd hozzá az őrleményhez. Tegyél még bele fél csészével a magból és fél csészével a kókuszreszelékből, add hozzá a vaníliát és a sót. Kezd el aprítani az egészet, de időnként kapcsold ki a gépet, nehogy leégjen a motor – a datolya miatt nehézkesebb a turmixolás. Időnként adj hozzá egy kis vizet. Akkor jó a massza, ha homogén és összeáll. Vedd ki az aprítóból a “tésztát”, keverd bele a maradék magot és kókuszreszeléket, majd tedd egy sütőpapírra. Fedd be egy másik sütőpapírral és így nyújtsd ki müzliszelet vastagságúra. Próbáld minél szögletesebbre nyújtani, hogy szép szeleteket tudj vágni belőle. Tedd a hűtőbe a kinyújtott masszát 2-3 órára, hogy kicsit megkeményedjen, aztán tudod darabolni a kívánt méretűre. Ha ezt túl macerásnak ítéled, gyúrhatsz a masszából egyforma méretű golyókat is, úgy is nagyon finom lesz.
Hűtőben 5 napig áll el, de fagyasztóban egy hónapig is.

Ha tetszett a recept, variáld a felhasznált magokat és aszalt gyümölcsöket, készíts többféle ízben házi proteinszeletet!


A kép csak illusztráció!

Felhasznált irodalom

fuelrunning.com/nutrition/make-your-own-german-chocolate-protein-bars

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.