Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: olasz gesztenyetorta

Recept: olasz gesztenyetortaÜnnepi alkalmakra, vagy kényeztetős hétköznapokra ajánljuk ezt a nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis különleges olasz receptet. Nem olcsók a hozzávalók ugyan, de érdemes kipróbálni egyszer. “Mindenmentes” – fogyaszthatják laktózérzékenyek, tojásallergiások de még gluténérzékenyek is – mégsem hagy ízben semmi kívánni valót maga után!

Hozzávalók:

  • 35 dkg gesztenyeliszt (más magliszttel is kombinálható)
  • kis marék dió, mogyoró vagy fenyőmag
  • kis marék aszalt áfonya
  • nagy csipet só
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál friss aprított rozmaring
  • 4-5 deci víz

Elkészítés:

A gesztenyelisztbe beleszórtam a magokat és az áfonyát, aprított rozmaringot, csipet sót és felöntöttem a víz és az olaj keverékével. Először inkább kevesebb vizet öntsetek hozzá, keverjétek simára, aztán ha még nagyon sűrű, akkor mehet hozzá víz. Állagra olyan “nehezebben” folyós masszának kell lennie, az átlagosnál sűrűbb palacsintatészta massza kb. Na értitek… Ezután mehet a tepsibe, ez a mennyiség egy 24 cm-es tortaformához elegendő, vagy egy közepes téglalap alakú tepsihez. Elég lapos lesz, de ez így jó.

A tetejére még pár szem magot, aszalt gyümit és rozmaring levelet szórtam.

200 fokon 40 percet sült, kihűtve szépen szeletelhető.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek