Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: almás morzsa

Recept: almás morzsaVan, hogy az emberre rátör az azonnal kielégítendő édesség utáni vágy – ilyenkor jön jól, ha kéznél van egy kis liszt, valamilyen gyümölcs és egy ilyen gyors és egyszerű recept :).. Bármilyen gyümölcs jó hozzá, a rizsliszt sem kötelező, lehet sima liszttel is készíteni, viszont így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

Morzsához:

  • 25 dkg rizsliszt
  • 12 dkg vaj vagy kókuszolaj
  • 5 dkg eritrit
  • csipet só
  • fél-fél mokkáskanál őrölt gyömbér és kardamom

Almás réteghez:

  • 4-5 db alma
  • 75 gr vaníliás pudingpor
  • negyed citrom leve
  • 2 deci kókusztej ( vagy más tej, de víz is jó)
  • ízlés szerint eritrit vagy méz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

Az almákat megmostam, kivájtam a magházukat és felkockáztam, majd egy kivajazott sütőforma aljára tettem őket, meglocsoltam citromlével, megszórtam eritrittel, a kókusztejben elkevertem a pudingport és ezt is hozzáöntöttem, majd betoltam a sütőbe kb. negyed órára.

A rizsliszthez hozzáadtam a fűszereket, eritritet és összemorzsoltam az egészet a vajjal. Kivettem az almát a sütőből, mikor félig megpuhult és rámorzsoltam a tésztát, majd visszatoltam kb. még 20 perce, míg a morzsa teteje pirulni kezdett. Hideg joghurttal, esetleg némi lekvárral, langyosan isteni.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek