Van, hogy az emberre rátör az azonnal kielégítendő édesség utáni vágy - ilyenkor jön jól, ha kéznél van egy kis liszt, valamilyen gyümölcs és egy ilyen gyors és egyszerű recept :).. Bármilyen gyümölcs jó hozzá, a rizsliszt sem kötelező, lehet sima liszttel is készíteni, viszont így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók:
Morzsához:
- 25 dkg rizsliszt
- 12 dkg vaj vagy kókuszolaj
- 5 dkg eritrit
- csipet só
- fél-fél mokkáskanál őrölt gyömbér és kardamom
Almás réteghez:
- 4-5 db alma
- 75 gr vaníliás pudingpor
- negyed citrom leve
- 2 deci kókusztej ( vagy más tej, de víz is jó)
- ízlés szerint eritrit vagy méz
Elkészítés:
A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
Az almákat megmostam, kivájtam a magházukat és felkockáztam, majd egy kivajazott sütőforma aljára tettem őket, meglocsoltam citromlével, megszórtam eritrittel, a kókusztejben elkevertem a pudingport és ezt is hozzáöntöttem, majd betoltam a sütőbe kb. negyed órára.
A rizsliszthez hozzáadtam a fűszereket, eritritet és összemorzsoltam az egészet a vajjal. Kivettem az almát a sütőből, mikor félig megpuhult és rámorzsoltam a tésztát, majd visszatoltam kb. még 20 perce, míg a morzsa teteje pirulni kezdett. Hideg joghurttal, esetleg némi lekvárral, langyosan isteni.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog