fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Netamin: Az első, 100%-ban karbonsemleges hazai vitaminmárka*

Környezetvédelmi célkitűzéseink között vállaltuk, hogy működésünket 2020-ban 100%-ban karbonsemlegessé tesszük. Megtettük! Minden Netamin étrend-kiegészítő és funkcionális élelmiszer termékünk karbonlábnyomát meghatároztuk és a termékleírásban pontosan jelzünk.

A karbonsemlegesítést elvégeztük, ezzel a Netamin lett Magyarország első karbonsemleges táplálék-kiegészítő márkája.

Az egyes Netamin termékek karbonlábnyoma több összetevőből áll. A könnyebb kezelhetőség miatt a termékek lábnyomát két részre bontottuk: csomagolás és töltőanyag. Figyelembe vettük mind a csomagolóanyagok és töltőanyagok előállításából és szállításából, valamint a vevőinkhez való eljuttatásból adódó szén-dioxid kibocsátást. A termékek gyártása és szállítása a Scope 3 kibocsátások közé tartozik. Karbonsemlegesítési stratégiánknak részét képezik a Scope 1 és 2 kibocsátások, vagyis az operatív működésből adódó kibocsátások semlegesítése, valamint a Scope 3 kibocsátások közül a termékek gyártása és logisztikája, továbbá termékek vevőinkhez történő elszállításából adódó kibocsátások semlegesítése is. Ezek lehatárolását a következő modellben értelmeztük:

Karbonsemlegesek lettünk

A Netamin termékeink karbonlábnyomának semlegesítését egy trópusi esőerdővédő1 projekt támogatásával értük el. Az RMDLT Portel-Pará REDD+ Project célja, hogy a „Föld tüdejének” is nevezett amazóniai esőerdőben megakadályozza az illegális tevékenységekből eredő erdőirtást. Ilyen tevékenység például az illegális fakitermelés, a földterület jogtalan elfoglalása és a fák kivágása vagy felégetése legelők létrehozása céljából. A csaknem 178 ezer hektárnyi területet magába foglaló projekt 40 év alatt több mint 22 millió tonna szén-dioxid-egyenértékű üvegházgáz kibocsátását semlegesíti.

A projekt emellett a legveszélyeztetettebb emlősállatok védelmét, valamint munkahelyek létrehozásával és fenntartható erdőgazdálkodással a helyi szegénység enyhítését is elősegíti.

Karbonsemlegesek lettünk

A támogatásunk során megvalósuló szén-dioxid-kibocsátás csökkentés mértékét harmadik fél ellenőrzi és auditálja. A jövőben mindig az adott évben a már lezárt, korábbi év karbonsemlegesítését végezzük majd el.

Az iparági kibocsátási sztenderdeken túl a karbonlábnyom meghatározásához a következő forrásokat használtuk fel:

  • GHG Protocol
  • DEFRA Greenhouse gas reporting: conversion factors 2020
  • denkstatt GMBH
  • Inventory of Carbon and Energy
  • European Environmental Agency
  • EU EPA Environmental Protection Agency
  • US EPA Environmental Protection Agency
  • UNEP DTU
  • Fraunhofer Institute

Köszönjük, hogy a Netamin termékek vásárlásával nem csak az egészségedet, de közös kincsünk, a Föld bolygó egészségét is segítesz megóvni!

certificate

Megvalósuló ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok 2c

Karbonsemlegesek lettünk

Ha szeretnél még többet megtudni környezetvédelmi törekvéseinkről, kattints a Zöld Netamin oldalra!


* 2020. december 18-án elvégzett átfogó hazai piackutatási eredményeink alapján, amelyben sorra vettük a rendelkezésünkre álló, nyilvánosan elérhető adatokat.
1 Project ID: VCS977, Credit type: VCU, Technology: VM0015 Methodology for Avoided Unplanned Deforestation, Vintage: 2008-2014, Registry: VCS
– https://www.ksh.hu/sdg

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.