fbpx Outlet
×
Ha még 990 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

L-arginin a férfierő titkos támogatója

Szezámmag: sok arginint is is tartalmazA fehérjéket aminosavak építik fel. Sok aminosavnak a jótékony hatását fedezték fel, így azokat elkezdték külön forgalomba hozni táplálékkiegészítők formájában. Szedésük hasznos lehet, de mindig ügyeljünk az egymáshoz viszonyított megfelelő arányukra, és a vitaminbevitelre. Használatukhoz szakmai ismeretek, orvosi felügyelet szükséges, gyermekeknek nem ajánlott az aminosavak kiegészítőként való alkalmazása.

Az L-arginint szervezetünk – elsősorban a vese – is képes előállítani, de ha ez a szintézis nem elég, szükség lehet kívülről bevitt pótlásra is. Fontos szerepe van az a nitrogén-monoxid (NO) szintézisben: ennek tulajdonították, hogy csökkenti az erek merevségét. A nitrogén-monoxid termelés alapvetően befolyásolja férfiaknál az erekciót, ezért potencianövelőként is használják. Az arginin a fehérjeszintézis elengedhetetlen kelléke, a növekedést támogatja. Az argininre az agyalapi mirigy megfelelő működéséhez van szükség, más aminosavakkal együtt a növekedési hormon szintéziséhez fontos. Különösen a férfiaknak van szükségük erre az aminosavra, növeli a spermiumok számát.Immunrendszerünk működéséhez is szükséges, segíti a szervezetben termelődő mérgező ammónia eltávolítását, a máj méregtelenítő feladatát támogatja. A sebgyógyulást is gyorsítja, a hámréteg képződést segíti. Elősegíti a kollagén képződését. Túladagolni nagyon nehéz, napi 20-30 g-nál többet nem szabad ebből az aminsavból bevinni (felső határ). A veseműködést is javíthatja. Izmainkat is építi, segíti a szervezet zsírraktárainak a lebontását, ezért a sportolók előszeretettel használják. L-arginin és L-ornitin együttes szedése testsúlycsökkentést eredményezhet. Herpesz esetén ellenjavallott az arginin fogyasztása.

Természetes forrásai a dió, a napraforgó- és a szezámmag, a barna rizs, a zabliszt, a korpás búzakenyér és a szentjánoskenyérmag (karob). Táplálékkiegészítők formájában 2 g-os napi bevitelt javasolnak, lefekvés előtt, illetve a testedzést megelőzően egy órával.

Egy depresszióval foglalkozó tanulmány az L-arginint hatásosnak vélte szorongás esetén.

Az L-argininról azt feltételezik, hogy vérnyomáscsökkentő, de javasolják anginás mellkasi fájdalom ellen, szívelégtelenségben és szexuális funkciózavarokban is egyaránt. Egy kutatás szerint a szívbetegeknél is jótékony hatású lehet, segíthet az érelmeszesedés megelőzésében és visszafordításában, a vér szabad áramlásában. Egy értágító hatású vegyület keletkezik belőle, amely megakadályozza a plakkok képződését és a vérnek az érfalakhoz való tapadását. Egy másik vizsgálat azzal az eredménnyel zárult, hogy akik szívbetegként orálisan L-arginint szedtek, a vizsgálati idő hat perce alatt sokkal hosszabb utat tudtak megtenni, mint a placebo-csoport tagjai. Egy izraeli kutatócsoport úgy találta, hogy ez az aminosav igen hatásos a súlyos szívbetegségben szenvedők anginás rohamainak enyhítésére.

Felhasznált irodalom

Dr Earl M.: Vitamin biblia, Glória Kiadó, 1985, 186-188 Kürti G.: Vitamin abc, Pueldo Kiadó, 2004, 143 Az L-arginin és a szívbetegség Current Opinion in Nephrology & Hypertension, Vol. 7, January 1998, pp. 63-70 Az L-arginin hatékony ellenszere a szívbetegségeknek Circulation, Vol. 93, No. 12, June 15, 1996, pp. 2135-41 Az L-arginin használ az anginás betegeknek American Journal of Cardiology, Vol. 83, May 15, 1999, pp. 1488-90 A tudósok támogatják a szorongás gyógynövényes kezelését: www.hazipatika.com 2010.10.17. Hat halál a táplálékkiegészítő miatt? JAMA, 2006.295:58-64. Potencianövelő a sárga húsú görögdinnye! Medipress 2008.10.18. Természetes potenciafokozó - a zöldségestől! www.aerzteblatt.de 2008.09.02.

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.