fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Karácsonyi recept: hortobágyi “vega” palacsinta

Karácsonyi recept: hortobágyi vega palacsintaKarácsonyra valami különlegesebbet, mégis hagyományosat készítenél? Ha szeretnél egy könnyebben emészthető, mégis laktató ételt készíteni az ünnepi asztalra, próbáld ki a hortobágyi húsos palacsinta vegetáriánus változatát! Egy csomó időt tudsz vele spórolni a húsos változat elkészítéséhez képest és a gyomrod is hálás lesz, ha ezt a reform verziót választod idén.

Hozzávalók 2 személyre:

(a töltelékhez)

  • 0,5 kg gomba (mi barna csiperkét használtunk, de laskával vagy sima fehér csiperkével is tökéletes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez

(a palacsintához )

  • 100 g liszt
  • 20 g csicseriborsó liszt
  • 15 g natúr borsó fehérje (vagy +20 g sima liszt)
  • 20 ml olaj a tésztába + a sütéshez egy kevés
  • csipet só

(az öntethez)

  • 1 kisdoboz (növényi) tejföl
  • só, bors, pirospaprika ízlés szerint

Elkészítés:

Először el kell készíteni egy gombapörköltet. A fokhagymát, hagymát vágd egészen apróra, a gombát is aprítsd fel amennyire tudod. Olajon pirítsd illatosra a fokhagymát és hagymát, majd dobd rá a gombát, sózd, borsozd és időnként megkeverve addig pirítsd, amíg el nem párolog az összes leve, amit eresztett. Ha kész, tedd félre egy tálba.

A palacsinta hozzávalóit keverd össze és öntsd fel annyi vízzel, hogy hagyományos palacsintatészta állagnál egy hangyányival sűrűbb, csomómentes tésztát kapj. Kiolajozott serpenyőben süsd ki a palacsintákat – egy picit vastagabb lesz, mint a tojásos változat, de így könnyebb elkerülni a szakadást.

A kész palacsinták közepébe tegyél 2-3 evőkanél gombás tölteléket, hajtsd be a széleket, hogy batyu formákat kapj. Tedd őket egy sütőtálba úgy, hogy a hajtások lefelé legyenek, így nem nyílnak ki a batyuk.

Végül az öntethez keverd ki egy kevés vízzel, sóval borssal és pirospaprikával a (növényi) tejfölt, öntsd le vele a palacsintákat és tedd a sütőbe negyed órára 180°C-on. Mikor kiveszed, még tehetsz rá (növényi) tejföl pöttyöket, hogy még szaftosabb legyen. Egészségedre!

Természetesen a recept elkészíthető tojásos-tejtermékes változatban is, úgy is nagyon finom, de nehezebben emészthető is. Ha esetleg életmód váltás a célod, nem kell várnod vele januárig. Javasoljuk, hogy próbáld idén minél kevesebb állati alapanyaggal készíteni az ünnepi ételeket!

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.