fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Herbáriumok a zsírégetésben

osszetevo-korabra-2„Fűben-fában orvosság” tartja a népi mondás, és igaz is: a több ezer évre visszanyúló tradicionális gyógynövényhasználat egészen az utóbbi évtizedekig a gyógyítás legelterjedtebb módszere volt. Érdekes, hogy a természetben szinte minden betegség esetére találhatóak növények, melyek megfelelően alkalmazva – teaként, kenőcsként, vagy kapszulázva – hatékonyan gyógyítanak. A gyógyszeripar fellendülését, és a fejlesztéseinek zömét ma is a természetben található növényekből kivont hatóanyagok adják.

Az egészségügyi világszervezet (WHO) az elhízást betegségként határozta meg, amely tipikus civilizációs jelenség. A fejlett országokban a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás és egyéb rossz életmódbeli szokások miatt a túlsúlyosak aránya folyamatosan nő. Az elhízással elsősorban nem is az esztétikai problémák jelentik a legfőbb gondot, hanem rengeteg betegség közvetlen okozója, vagy kiváltója, felerősítője lehet; olyan betegségeknek mint magas vérnyomás, cukorbetegség, koleszterinproblémák.

Mit tegyünk ha azzal kell szembesülnünk, hogy nekünk is szükséges lenne megszabadulni pár kilótól? A lehető legfontosabb természetesen az életmódon változtatni. Fontos hangsúlyozni, hogy nincsen olyan fogyasztószer, nincsen olyan fogyókúrás módszer, amely hosszútávon hatékony lenne, ha az életmódunkon nem változtatunk. Étkezési, vízfogyasztási, sportolási, pihenési szokásainkon feltétlenül változtatnunk kell, ha nem akarunk a jojó-effektus (fogyás-visszahízás-fogyás-visszahízás ciklusok) rabjaivá válni.

Fordulhatunk-e azonban a természet bölcsességéhez amikor fogyókúrába kezdünk? Segíthetnek-e a herbáriumok, gyógynövények a fogyásban? Természetesen! Az alábbiakban néhány olyan összetevőről ejtünk pár szót, melyek általánosan használt, természetes zsírégető gyógynövényként ismertek.

A guarana az Amazonas őserdeiben honos növény, amely nem csupán stimuláló, hanem zsírégető hatásáról is híres. A koffeinhez hasonló, ám annál kedvezőbb hatása során a zsírvesztést, energiaszintet, állóképességet és a mentális tisztaságot egyaránt növeli, valamint vízhajtó hatása is van, ezért segít megszabadulni a felesleges víztől. Kimutatták, hogy a guarana biztonságos, hatásos központi idegrendszert stimuláló, termogén, és súlycsökkentő anyag.

A ginzeng évezredek óta használt keleti gyógynövény, amely hazánkban néhány éve vált ismertté, de igazán jótékony hatását kevesen ismerik. Őshazájában az élet gyökerének nevezik számos jótékony hatása miatt. Az utóbbi 30 évben csaknem ezer tanulmány erősítette meg azt az 5000 éves hírnevet, amely a “gyógynövények királyát“, a ginzenget övezik. Ezen pozitív változásokat főleg a ginzengben található több mint 10 féle ginzenozid okozza, de mindemellett 9 féle vitamint valamint 3 féle fontos ásványi anyagot is tartalmaz. Mivel megemeli a szervezet energiaszintjét, fokozza az anyagcsere sebességét. A felfokozott anyagcsere pedig fokozott zsírégetést jelent.

A keserű narancs egy szintén évezredek óta használt gyógynövény, a zsírégető készítmények piacán mostanában fedezik fel újra ennek a fantasztikus növénynek a kiváló hatásait. Fő hatóanyaga, a szinefrin növeli az anyagcsere sebességét és a zsírégetést fokozza. Mindemellett pozitív hatással van a keringésre és a máj működésére is.

A legfontosabb tehát az életmód változtatás: táplálkozásunkban a nagy étkezések a reggeli órákra essenek, együnk minél több nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, mozogjunk többet, töltsünk minél több időt a szabadban! Fokozzuk testsúlycsökkentő programunk hatását: egészítsük ki gyógynövényes zsírégető készítménnyel, de mindenképp csak megbízható terméket válasszunk! És persze ne felejtsük el: lefogyni egy dolog, fenntartani a jó alakot – egy másik. De néhány alapvető változás az életmódunkban, és mindjárt fitten várhatjuk a napsütéses nyári perceket!

Benkovics Péter

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.