Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Halálos fogyasztó gyógyszerek?

halálos fogyasztó gyógyszerek

Egy Franciaországban forgalomban lévő fogyasztó gyógyszer több, mint 1000 ember halálát okozta, és több, mint 3000 ember szorult kórházi kezelésre a használata miatt. A hír világszerte sokkolta a közvéleményt. Milyen fogyasztószerben bízhatunk, ha egy gyógyszer ilyen veszélyes?

A gyógyszeriparról nagyon sok információ ér bennünket, sok ember rendszeresen szed valamilyen gyógyszert. Gyógyszerekhez nyúlunk ha betegek vagyunk, mert sok esetben valóban hatékonyak, nélkülözhetetlenek és biztonságosan alkalmazhatóak. Köztudott, hogy egy-egy új gyógyszerjelölt molekula fejlesztése és használata biztonsági tesztelése olyan költséges, hogy sok száz millió dollárra rúg egy új gyógyszer kifejlesztésének költsége. Ezen adatok tudatában biztonságban érezhetnénk magunkat, a francia eset azonban aggodalommal töltött el sokakat, nem is alap nélkül. Az új fejlesztésű gyógyszerek esetében ugyanis az emberi szervezet sokszor egy teljesen új vegyülettel találkozik. Minden gyógyszervegyületnek van pozitív hatása – amiért szedjük – és mindegyiknek van nem kívánt mellékhatása. Éppen ezért a forgalmazás előtt kötelezően 1-2 ezer emberen elvégzendő, néhány hónapig vagy évig tartó klinikai vizsgálatoknak kell azt feltárni, hogy az adott szer mennyire hatékony, és hogy a hatás nem jár-e vállalhatatlan mellékhatásokkal. Sajnos azonban 100% biztosat ezek a vizsgálatot sem tudnak mutatni – ahogy erre a francia eset is rámutatott. Nem lehet ugyanis tudni, hogy nagyobb számú betegen, vagy hosszabb távon milyen hatással jár az ismeretlen vegyület.

Mit tehetünk a kockázatok csökkentéséért? Kézenfekvő megoldás, hogy ahol csak lehet, a természetes utat válasszuk. A gyógynövényekben olyan, sokszor több évezrede, emberek milliói által használt, természetes hatások rejtőznek, melyekre nyugodtan támaszkodhatunk. Vannak persze esetek, mikor a gyógyszerek használata indokolt, hiszen sok esetben (pl. súlyos bakteriális fertőzések, 1-es típusú cukorbetegség) csak a modern gyógyszerek tudnak segíteni, de például a fogyasztószerek esetében érdemes elsősorban a természetes utakat választani.

A legfontosabb mindenképp az étrend megváltoztatása, a második a rendszeres testmozgás. Ha ezekben tudunk változtatni, az eredmény semmiképp nem marad el. Sőt, ezek nélkül semmilyen tabletta sem lesz hatásos hosszútávon. Ha pedig szeretnénk hatékonyan támogatni a fogyókúrát, válasszunk gyógynövényes, természetes kiegészítőkből – persze azok között is tájékozódjunk alaposan! Bővebb információkért látogasson el a Tuti Fogyás Csapat weboldalára (www.tutifogyasprogram.hu), ahol az egészségesen és biztonságosan fogyni vágyók megismerhetik Benkovics Péter új könyvét, illetve az egész Tuti Fogyás Programcsomagot.

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek