Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Akinek a “hunza-csoda” köszönhető: a kajszibarack

A sárgabarack, más néven kajszi nem csak egy egyszerű gyümölcs, hanem a hunza nép erőt, életet adó csodaszere. Ugyan közeli rokona az őszi baracknak, mégis más az íze, formája és története. Megszépítheti az arcbőrünket, de méregtelenítő hatása is van. Persze ez mind nem hatja meg az amerikai katonákat, akik még csak véletlenül se vinnének magukkal a tankokra belőle…

A zöldségbőrbe bújt gyümölcs: a paradicsom

A paradicsom élete valahol Dél-Amerikában, Közép-Amerikában kezdődött, amikor is 1519-ben a spanyol Cortez felfedezte Montezuma kertjeiben. Magjait összegyűjtötte és eljuttatta Európába, ahol először inkább csak dísznövénynek tartották, nem pedig megették. Viszont akkoriban az aztékok már afrodiziákumnak, egyenesen szerelmi ajzószernek tartották. Európában nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése az emberek étrendjébe. Szegény zöldségnek elég hányatott sorsa volt, olyan „rosszkor, rossz helyen” típus volt.

A nyári hőség édes csillapítója: a görögdinnye

Már az ókori népek is ismerték a dinnye pozitív hatását a szervezetre. Akkoriban lázcsillapításra, illetve a szoptató anyukáknak adták, ezzel növelve a tejtermelésüket. Emellett a mai napig kiváló a lábadozó betegek számára, hiszen tisztítja a vért, és segít hamarabb felépülni a betegségekből, enyhíti a gyulladásokat.