fbpx
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Maca gyökér és a szexuális egészség kapcsolata

Maca gyökérRégebben az impotenciát az idősebb korosztály problémájának tartották, de manapság a 28-40 éves férfiak is érintve vannak e problémakört illetően. A fizikai tényezők között meg kell említeni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást, a zsíranyagcsere-zavarokat, és a dohányzást. A béta-receptor-blokkolók (vérnyomáscsökkentők), az allergiaellenes szerek, az altatók, a pajzsmirigyhormonok, a nyugtatók, a mellékvesekéreg-hormonok, például a kortizon, illetve a köszvény elleni szerek is okozhatnak hasonló problémát.

Sok embernek azonban nem orvosi okra vezethető vissza a betegsége, sokkal inkább lelki okai vannak. Sok „karrierista” férfinak nehézségei adódnak, ha partnerével alszik. Sokan eleve a problémák elől menekülnek a munkába. Amerikában már évek óta dúl az LSD-szindróma. Az LSD a csekély szexuális vágy (Low Sexual Desire) rövidítése, és az élvezet elvesztését jelenti, ami potenciazavarokat és impotenciát idéz elő. A kudarctól, illetve a tartós kapcsolattól, felelősségtől való félelem, valamint az állandó teljesítési kényszer és a munkahelyi stressz sorolható a lelki tényezők közé. A probléma megoldását sokan a természetes gyógymódokban látják.

Hogyan hat a maca gyökér?

A zsázsa a keresztesvirágúak rendjébe és a káposztafélék családjába tartózó nemzetség. Egyik képviselője a maca gyökér nem tartalmaz hormont és nem is avatkozik be a hormonháztartásba, mégis javíthatja a szexuális potenciált. A maca az Andok lejtőin igen viszontagságos körülmények között 3400 méteres magasságban terem. Sok benne a fehérje, a szabad aminosav, a kalcium, de található benne magnézium, kálium, vas is.

A maca gyökérben lévő alkaloidák állatkísérletekben fokozzák a termékenységet, valamint a sperma számot. Embereknél javíthatja a petefészek és a herék működését, de segítheti a mellékvese, hasnyálmirigy és pajzsmirigy működését is. Az általános erőnlétet is fokozhatja, segíthet fáradtság esetén. Mindkét nemnél tapasztalt eredményeket a hipotalamuszra és a hipofízisre gyakorolt hatással magyarázzák, de kísérletek lefolytatására van még szükség. 

Felhasznált irodalom

Dr Earl M.: Vitamin biblia, Glória Kiadó, 1985, 191-192 Kürti G.: Vitamin abc, Pueldo Kiadó, 2004, 102 Zsázsa www.wikipedia.hu Bárdosi, E.: Impotencia Ideál - Reforméletmód magazin Celsus Kft. 2002.07.25 dr. Kovács Z.: Váltson könnyen! – Természetes megoldások változókorra Ideál - Reforméletmód magazin 2006;18(4):56-57 Celsus Kft. 

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.