fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

5 ok, amiért a gránátalma jót tesz a bőrnek

A gránátalmát több mint 3000 éve használják a gyógyászatban. A gyümölcsről készült első feljegyzések egyiptomi papiruszon maradtak fenn, míg Európában a középkorban honosodott meg. Mindezek mellett a modern tudomány csak mostanában ismerte fel a gránátalma számottevő egészségvédő hatását, emiatt a 21. században egyre népszerűbbé vált. Ezúttal 5 okot mondunk arra, amiért a gránátalma a bőrnek is nagyon jót tesz!

1. Sejtregeneráció

A gránátalma segíti a sejtek regenerációját a bőr legfelső (epidermis) és középső (dermis) rétegeiben. Képes felgyorsítani a sebek gyógyulását, segíti a szövetek növekedését és újraképződését, illetve javíthatja a bőrfelszín alatti vérkeringést. A sejtmegújító hatásnak köszönhetően a bőr feszesebb és rugalmasabb lesz.

2. Erős antioxidáns hatás

Ahhoz, hogy bőrünk sokáig megőrizhesse fiatalosságát, táplálnunk kell. A tápanyagok közül talán legfontosabbak az antioxidáns hatóanyagok. A gránátalma tele van rendkívül erős antioxidáns hatású polifenolokkal, különösképpen ellagsavval. Kutatások alapján az ellagsav növeli a glutation nevű szabadgyök-semlegesítő molekula termelését, így csökkentve az oxidatív károkat (amik. pl a bőr idő előtti öregedéséhez vezetnek) a szervezetben.

3. Napvédelem

Kétség sem férhet hozzá: a napsütésnek nagyon sok jótékony hatása van szervezetünkre. Ám ha bőrünket túl sok napsütésnek tesszük ki az különböző károsodásokat, idő előtti öregedést, vagy akár rákot is okozhat. A jó hír, hogy a gránátalma egyfajta belső napvédőként is funkcionál: kutatások szerint a gránátalma-kivonat nagyjából 20 százalékkal javította a bőr UV-védelmét (az UVA és UVB sugarak ellen egyaránt).

4. Öregedésgátlás

A gránátalma fogyasztásának hatására a szervezet egy ún. ‘urolitin A’ nevű vegyületet termel. Ezt a bélflóra állítja elő, a gránátalmában lévő ellagitanninok anyagcsere termékeként. Az urolitin A helyreállítja a sejtek mitokondriummegújító képességét, így gátolva és némileg “visszafordítva” az öregedést – többek között a bőr öregedését is.

5. Ránctalanítás, bőrfeszesítés

Az életkor előrehaladtával bőrünk megereszkedik, csökken a feszessége – ez természetes jelenség, hiszen a bőrben található kollagén veszít szilárdságából, s kevésbé képes a fizikai behatásoknak ellenállni. A kutatási eredmények alapján úgy tűnik, hogy a gránátalma stimulálja a fibroblasztokat, amelyek a kollagén és az elasztin termeléséért felelősek, tehát feszesítik a bőrt és meggátolják a ráncok kialakulását.

Felhasznált irodalom

https://www.truthinaging.com/review/pomegranate-2 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4007340/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16221534 http://www.encognitive.com/node/2639 http://www.huffingtonpost.com/2014/01/21/pomegranate-beauty-benefits_n_4611354.html http://www.huffingtonpost.com/suki-kramer/foods-skin-protection-_b_1756364.html

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.