Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Zöldséges curry csicseriborsóból és spenótból, bulgurral

Imádom a curry-ket, ezért szeretek kísérletezni különféle variációkkal. Ezt a típust kifejezetten ajánlom akár sportolóknak is, mivel a csicseriborsónak rendkívül magas a fehérjetartalma. A kókusztejtől és a spenóttól krémes, selymes lesz, a fűszerek pedig – ahogy mondani szokás – teljesen megbolondítják ezt a zöldséges curry-t. Bulgurt választottam köretnek, de a kuszkusz is jó megoldás.

Hozzávalók 5-6 főre:

Zöldséges curry recept30 dkg csicseriborsó(lehet konzerv is)
30 dkg spenót
2 bögre bulgur
1 nagy fej vöröshagyma(újhagyma is lehet)
2 duci gerezd fokhagyma
4 deci kókusztej
1 teáskanál curry fűszerkeverék*
1 teáskanál kurkuma

2 evőkanál kókuszszír

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztattam egy napra, majd előző este enyhén sós vízben puhára főztem, leszűrtem. A spenótot megmostam, kis darabokra tépkedtem.

Másnap egy serpenyőben felhevítettem a kókuszzsírt, a  hagymákat megpároltam rajta, rátettem a spenótot, sóztam, borsoztam, megvártam, míg összeesik. Ezután hozzáadtam a csicseriborsót, felöntöttem a  kókusztejjel, megszórtam a fűszerekkel és pár percig együtt rotyogtattam őket, míg a mártás kicsit besűrűsödött.

Ezalatt a bulgurt, a rizshez hasonlóan kétszer annyi mennyiségű sós vízben puhára főztem, majd tálaltam a curryvel a tetején, friss petrezselyemmel megszórva.

*TIPP: Ha nincs kéznél curry fűszerkeveréked, akkor készíts magadnak a következőkből: kurkuma, római kömény, fahéj, chili.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek