INGYENES KISZÁLLÍTÁS
GLS futárszolgálattal!(A többi szállítási mód értékhatárát az adott opció mellett találod!)
0 db termék
0 Ft

Vitaminban gazdag, kalóriában szegény: A cseresznye

Több kertben már érik a cseresznye, így gondoltuk összeszedjük, hogy miért is jó nekünk az „istenek eledele” Azon túl, hogy finom, rengeteg nyavalyára gyógyírt adhat és egy fülledt, nyári napon még a szomjunkat is oltja.

Élet, erő: cékla!

A cukorrépával rokon céklát már nagy mennyiségben a babilóniaiak és a főníciaiak is termesztették, a rómaiak pedig az európaiakkal is megismertették. Akkoriban olyannyira bíztak a gyógyerejében, hogy Nagy Károly rendeletben határozta meg kötelező termesztését.

Tudta, hogy a földimogyoró kiváló fehérjeforrás?

Nem véletlenül hívják a földimogyorót amerikai mogyorónak is, hiszen a Dél-Amerikában őshonos, hüvelyes növény például az Egyesült Államokban szinte minden háztartásban alapvető hozzávaló. Rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaz, valamint remek fehérjepótló lehet vegetáriánusok számára is.

4 dolog, amit tudnod kell a medvehagymáról

A tavasz eljövetelével a medvehagyma-szezon is beindul, többen csoportban indulnak el erdőkbe, ligetekbe szedni a friss, évelő növényt. Rengeteg jótékony hatása és kellemes íze miatt mindenkinek ki kell próbálnia, aki eddig még nem tette. Hogy miért? Most eláruljuk.

Mi fán terem az eper?

A piacokon már kapható, tehát hamarosan itt a szezonja az epernek. Az eper nem csak nagyon finom, hanem vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag gyümölcs, ami egészséges nassolni valónak is számít. Az ember elkezdi enni, de abbahagyni már nem tudja.

Tudtad, hogy szinte biztosan D-vitamin hiányos vagy?

A D-vitamin az emberek fejében még mindig nincs dobogón a „szedni kell” vitaminok között, pedig előkelő helyet kéne elfoglalnia. 2012 májusában tizenkét orvosi társaság együttműködésével megszületett a hazai D-vitamin-konszenzus, ami az eddig előírt napi mennyiség többszörösét javasolja nem csak az időseknek, de a csecsemőknek is.

Fehér helyett barna rizs!

A rizs a mai napig az emberiség 60%-nak főtápláléka, a világon – a búza után – a második legtöbbet fogyasztott alapanyag. A rizst már az újkőkorban ismerték, de népszerű csak a déli hódításokkal lett. A Zhou-korban (i. e. 11. század) már a legfontosabb gabonafélék közé tartozott Kína déli területein. Akkoriban a legjobb minőségű rizsnek a […]