Kerek vitamin, szögletes vitamin, gömbölyű vitamin, lapos vitamin… csak kapkodjuk a fejünket a színes kavalkád láttán, amely „kirobbanó energiát, tökéletes alakot, örök fiatalságot” ígér. Kételkedsz? Jogosan teszed! Érdemes akkor egyáltalán vitaminokat szednünk? IGEN! 6 érvem van rá, hogy miért?
A fűrészpálma jelentős mértékben enyhíti a prosztata jóindulatú megnagyobbodásának tüneteit, fokozza a vizeletsugár erejét, javítja az életminőséget. Ismerd meg ezt a fantasztikus gyógynövényt!
Tudtad, hogy az 5-17 éves gyerekek 40%-a legalább 3 napot betegség miatt hiányzik az iskolából? 38 millió iskolai hiányzásért felelős az influenza évente? egyedül a megfázás 22 millió iskolai hiányzásért felelős minden tanévben? Elborzasztó adatok, miközben mindez a gyerekek immunerősítése révén nagyrészük megelőzhető lenne. Melyek a legfontosabb vitaminok a gyerekek egészségének támogatására? 1. A-vitamin: hozzájárul […]
A fekete áfonya sokoldalú termés. Amellett, hogy fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségekre gyógyírt nyújthat, segít frissen tartani az agyunkat és nem mellesleg különlegesen finom íze van. Kevés olyan étel van, ami mellé ne tudnánk fogyasztani.
A paradicsom élete valahol Dél-Amerikában, Közép-Amerikában kezdődött, amikor is 1519-ben a spanyol Cortez felfedezte Montezuma kertjeiben. Magjait összegyűjtötte és eljuttatta Európába, ahol először inkább csak dísznövénynek tartották, nem pedig megették. Viszont akkoriban az aztékok már afrodiziákumnak, egyenesen szerelmi ajzószernek tartották. Európában nem volt zökkenőmentes a beilleszkedése az emberek étrendjébe. Szegény zöldségnek elég hányatott sorsa volt, olyan „rosszkor, rossz helyen” típus volt.
A hideg reggeleken mennyire áhítozzuk a jó meleg napfényt, alig várjuk a melengető sugarakat. Nyáron igyekszünk több időt tölteni a szabadban, vízparton. Azonban érdemes odafigyelni, mert bár a napfény a legjobb gyógyszer lehet, veszélyeket is rejthet.
Már az ókori népek is ismerték a dinnye pozitív hatását a szervezetre. Akkoriban lázcsillapításra, illetve a szoptató anyukáknak adták, ezzel növelve a tejtermelésüket. Emellett a mai napig kiváló a lábadozó betegek számára, hiszen tisztítja a vért, és segít hamarabb felépülni a betegségekből, enyhíti a gyulladásokat.
A K-vitamin nem kevésbé fontos társainál, mégis vigyáznunk kell vele. Valakinek különösen fontos, valakinek viszont egyenesen tilos a K-vitamin erőteljes pótlása. Nem jó, ha túl sokat, nem jó, ha túl keveset fogyasztunk. Kicsit tényleg gonosz ez a K-vitamin.
Több kertben már érik a cseresznye, így gondoltuk összeszedjük, hogy miért is jó nekünk az „istenek eledele” Azon túl, hogy finom, rengeteg nyavalyára gyógyírt adhat és egy fülledt, nyári napon még a szomjunkat is oltja.
Előző cikkemben három, a táplálkozással kapcsolatos tavaszi méregtelenítő javaslatomat írtam meg. Ebben a cikkemben néhány könnyen megvalósítható, életmódbeli tanácsot adok, melyek sokat segíthetnek a tavaszi megújulásában.