fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Változókor/Menopauza/Klimax – tünetek és természetes kezelésük

Menopausal WomanA változókor – más néven menopauza – egy olyan esemény, amely minden nő életében bekövetkezik. Ennek a folyamatnak lehetnek kellemetlen kísérői, melyekre a természet kínál enyhítő megoldásokat.

A változókor, azaz a menopauza legkellemetlenebb tünetei a hőhullámok és az éjszakai izzadás. A menopauza az európai nőknél általában 50 éves kor körül jelentkezik, és kellemetlen tüneteit 2-5 évig kell elszenvedniük a hölgyeknek. Egy brit kutatás eredményei arról tanúskodtak, hogy a vizsgált nők 89,6 százaléka tapasztalta a két legjellemzőbb tünetet, amelyek még 3 évvel a menopauza kezdete után is jelentkeztek. A kísérlet tanúsága szerint alkoholfogyasztás, dohányzás, tartós stressz, korán elmaradó menstruáció, depresszióra való hajlam és a méh korábbi műtéti eltávolítása esetén a tünetek erőteljesebben jelentkeztek. A vizsgált nők felénél a tünetek még tíz év után is tapasztalhatók voltak.

Hormonpótlás helyett

Mivel a változó kor tüneteinek okozója a női nemi hormon termelődésének csökkenése, a problémák kezelése általában hormonpótlással zajlik. A hölgyek egy része azonban ezt a lehetőséget nem szívesen veszi számításba, hiszen félnek az erőteljes beavatkozásoktól. Számukra jelenthetnek jó megoldást a természetes módszerek. Életmódváltással sokat tehetünk a tünetek enyhítéséért. Szintén segít, ha lelkiismeretesen sportolunk, rendszeresen szellőztetjük a lakást, viszonylag hűvösben alszunk, megpróbáljuk kezelni a stresszt, illetve kerüljük a dohányzást, az alkoholfogyasztás és az erősen fűszeres ételeket.

Hatékony gyógynövények

A megfigyelések szerint a szója izoflavon kiegészítő szedése csökkenti a változókori tüneteket nőknél és csökkenti a csontritkulás sebességét. A japán nők – akik sok szóját fogyasztanak – mintegy 100-szor annyi izoflavont ürítenek a vizelettel, mint az amerikai nők, változókori tüneteik is jóval enyhébbek, reproduktív életszakaszuk is hosszabb időtávon át tart. Segíthet a változókori súlycsökkentésben is. A nyugati államokban az izoflavon-bevitel jelentősen elmarad a javasolt értékektől, ezért hasznos lehet kiegészítő formájában bejuttatni, a szervezet védelme érdekében, különösen középkorú, változó- és időskorú nők esetében.

Hasonlóan jótékony lehet a maca gyökér, a barátcserje is és a ligetszépe is, amelyek szintén az olyan nem kívánt tünetek enyhítésében segítenek, mint a hőhullámok és a hangulatingadozás.
Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter
életmód tanácsadó
netamin.hu

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.