fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Hogyan kerüld el a karácsonyi extra kilókat?

Akármilyen hősiesen is figyeltünk a diétánkra akár egész évben, a karácsony az az időszak, mikor a legkitartóbb fogyókúrázók is beiktatnak néhány csalónapot. Ezzel persze nincs gond, ám mikor január másodikán mérlegre állunk, már kevésbé vidám a helyzet… Néhány egyszerű tippet betartva azonban az ünnepi hetekben is elkerülhető, hogy magunkra szedjük azokat a bizonyos extra kilókat!

1. Figyelj a nassolásra!

Ebben az időszakban a legtöbben azért nassolnak, mert egyszerűen mindig a szemük előtt van valamilyen édesség. Egyetlen szabályt kell betartanod, és minden problémád megoldva: ha nem vagy éhes, ne egyél! Ezt persze könnyű mondani, annál nehezebb betartani, de ha tényleg úgy érzed, hogy tele vagy, jusson eszedbe, csak azért nem éri meg extra kilókkal küzdeni később, mert mindenhol édességeket látsz.

2. Figyelj az adagokra!

Bár a családi vacsora során ezt sem a legegyszerűbb betartani, de meg fogod magadnak köszönni, ha nem hagyod, hogy telepakolják a tányérodat, csak azért, mert sokféle ételből lehet választani. Figyelj az adagokra, és hagyd, hogy a tested jelezze, mikor elég. Egyszerű, de működő trükk, ha például a vacsoránál kérsz egy kisebb tányért, ezzel már elősegíted, hogy kisebb adagokat egyél. Ezzel nem csak a plusz kilókat előzheted meg, de az ünnepekkor gyakori kellemetlen puffadás-érzetet is.

mozogj az ünnepek alatt is!3. Légy aktív a családoddal, barátaiddal!

Az ünnep alatt együtt töltött idő a legtöbbeknél arról szól, hogy közösen ülnek a tévé előtt, vagy épp együtt tesztelik a családdal, barátokkal a karácsonyi menüt. Ezek a napok és hetek azonban szólhatnak másról is. Nem kell semmi extrém feladatra gondolni, mikor azt mondjuk, légy aktív, egy közös séta, vagy egy kis korcsolyázás már csodákra képes, a lényeg, hogy mozogj minden nap ilyenkor is!

4. Figyelj arra, mit iszol!

A karácsonyi vacsora során szinten minden háztartásban felkerül az asztalra egy rekesz cukros üdítő, ami általában el is fogy az este végére. Ezek, és az alkoholos italok azonban tömve vannak cukorral és kalóriával, amik egy pillanat alatt hízáshoz vezethetnek. Ha nem akarsz emiatt koplalni az újévben, kérj inkább ásványvizet a vacsorához.

aludd ki magad az ünnepek alatt!5. Ne spórolj az alváson!

Az ünnepek alatt szintén szokássá válhat, hogy mivel nem kell reggel korán kelni a munka vagy az iskola miatt, később fekszünk le aludni, és összességében kevesebbet pihenünk. Ezért pedig a hormonok a szervezetünkben elkezdenek rendellenesen viselkedni, ami többek közt azzal jár, hogy többet vagyunk éhesek, és gyorsabban szedjük fel a nem kívánt kilókat. Az alvással tehát nem éri meg spórolni karácsonykor sem!

6. Húzd meg a határt!

Az ünnepek közeledtével egyre gyakoribbá válik a „Majd holnap…” mentalitás. Vagyis, hogy majd holnap elkezdesz figyelni arra, mit eszel, majd holnap folytatod az edzéstervedet, stb… Ha tényleg nem szeretnél felszedni plusz kilókat az ünnepek alatt, húzd meg a határt, és legyél kemény magaddal! Tudd, mik azok az ételek, amik beleférnek, és mik azok, amik nem: hozz olyan szabályokat, amiket be tudsz, és akarsz tartani, így nem kell csalnod ilyenkor sem.

Felhasznált irodalom

healthline.com/nutrition/tips-to-avoid-holiday-weight-gain#section2

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.