fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

A kurkuma segíthet a fogyásban?

Így néz ki a kurkuma gyökér és a belőle készített őrlemény, fűszerA kurkuma a természet egyik legerősebb gyulladáscsökkentője és szinte napról napra újabb kutatási eredményeket olvasok arról, milyen sokrétűen használhat. Egyik ilyen alkalommal nagyon érdekes eredménybe futottam bele a kurkuma és a fogyás kapcsolatáról. Ezt most megosztom Veled is!

A Tufts University (egyetem Bostonban) kutatásában a kurkuma egyik fő polifenoljának hatását vizsgálták. Arra jutottak, hogy ez az anyag képes visszafojtani a zsírsejtek növekedését, vagyis tulajdonképpen magát a hízást. A kurkuma hatóanyaga egyszerűen elnyomja a zsírsejtek vérellátását, vagyis szinte elvágja őket a további gyarapodás lehetőségétől.

Ezt a hatást egy egereken végzett kísérleten be is bizonyították. Az egereket rendkívül magas zsírtartalmú étrenden tartották, ám az egerek egy csoportja nagy dózisban kapta a kurkuma hatóanyagát, a kurkumint is emellé. A kurkumint fogyasztó egerek vérkoleszterinszintje jelentősen alacsonyabb volt és jóval gyengébben gyarapodtak a zsírsejtjeik is.

A kurkuma hatóanyaga tehát bizonyítottan segített a vér koleszterinszintjének normalizálásában, és a hízás ütemének lassításában. Hangsúlyozom, hogy mindez magas zsírtartalmú étrend mellett! Tehát ha még változtatsz is étrendeden a fogyás érdekében, akkor a kurkuma még hatékonyabban tud segíteni  testsúlyodat érintő célod elérésében!

Hogyan segítheti még a kurkuma a fogyást?

A túlsúly sok esetben nagy terhet ró az ízületekre is, komoly fájdalmakat okozva. A kurkuma kiváló ízületvédő, segíthet csökkenteni az ízületi gyulladásokat, így szabadabbá teszi a súlycsökkentést támogató mozgást (akár a napi sétát!) is.
A kurkuma segít fenntartani a máj egészséges működését is. Miért fontos ez a fogyáshoz? A máj a központi méregtelenítő szerved, ezért megfelelő működése elengedhetetlen a normális anyagcseréhez. Ráadásul a súlygyarapodás miatt maga a máj is elzsírosodhat. A kurkuma zsírmáj esetén történő sikeres alkalmazásáról szintén számos kutatás olvasható!

Vesd be a kurkumát fogyókúrádhoz!

A kurkuma alapvetően egy gyógy-és fűszernövény, nincsenek káros mellékhatásai. A fent írtak miatt mindenképpen javaslom, hogy ha aktívan tenni akarsz súlyodért, vond be bátran a kurkumát is a fogyókúrádba. Használhatod fűszerként is, izgalmas ízt ad az ételeknek, ám ahhoz, hogy hatóanyagai kedvező hatását élvezhesd, rengeteget kellene használnod belőle.

Ha konkrét céllal akarod alkalmazni a kurkumát, nem csak az íze kedvéért, érdemes étrend-kiegészítőként keresned. A Netamin Kurkuma nem csak kurkumaport tartalmaz, hanem kurkuma-kivonatot is (vagyis tiszta kurkumint), így a kurkuma erejét sokszorosan élvezheted 1-1 kapszulában!

Felhasznált irodalom

http://now.tufts.edu/news-releases/turmeric-extract-suppresses-fat-tissue-growth

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.