fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

4 tipp az újévi fogyáshoz

Messzire a nasival!

Felmérések szerint a testsúly csökkentése a harmadik leggyakoribb újévi fogadalom, ugyanakkor legtöbbször ezen fogadalom kapcsán érik kudarcok az embert. Ez két okból is rossz, mert az egészséges önértékelésünket a túlsúly mellett most már a kudarc is csökkentheti. Az alábbi praktikákkal azonban sikerre viheti testsúlycsökkentő céljait:

1. A tervezés fontossága

Abraham Lincoln egyszer azt mondta: “Ha adtok nekem 6 órát arra, hogy kivágjak egy fát, én abból 4-et a fejsze élezésével fogok tölteni.” A tervezés roppant fontos, ahogy a népi mondás is tartja, egy jó terv már fél győzelem. Nincs ez másképp a fogyással sem. Sokan hoznak komoly elhatározásokat a testsúlycsökkentést illetően, de aztán ahogy telnek-múlnak a napok, a régi szokások – újak hiányában – újra előtörnek és átveszik az uralmat. A megoldás: készíts legalább 40 napra előre tervet konkrétumok lefektetésével. Határozd el, hogy melyik nap mit fogsz sportolni, hány óra után nem eszel már, mely ételeket hagysz el, stb., a lényeg, hogy konkrét dolgokat határozz meg! Ilyen módon könnyebb lesz elérni a fő célt, és a részcélok elérése is sikerélményekkel fog jutalmazni!

2. A méret a lényeg

Számos kutatás bizonyította, hogy szoros összefüggés van az elfogyasztott kalóriák és aközött, hogy mekkora méretű tányérokat és evőeszközöket használ. A Pennsylvania Egyetem által végzett kutatás során az egyetem egy épületében elhelyeztek egy nagy tál M&M édességet, és egyik nap evőkanál méretű kanál volt benne, másik nap egy lényegesen nagyobb. Az embereket megfigyelve azt az eredményt kapták, hogy a nagyobb kanál használatával az emberek kétszer annyi édességet ettek, mint a kisebbel. (Fontos megjegyezni, hogy a kisebb kanállal is lett volna lehetőségük többször venni.) Egy másik kísérlet során egy svédasztalos vacsorán a nagyobb tányérral rendelkező személyek 14 – 31%-kal több ételt fogyasztottak mint azok, akiknek kisebb tányért adtak. Használjunk tehát kisebb tányérokat és evőeszközöket! Érdemes tenni egy próbát ezzel a módszerrel, már csak azért is, mert külön erőfeszítést nem kíván, csak a kisebb tányér/kanál használatba helyezését!

3. TV-nézés közben ne együnk

Kutatások bizonyítják, hogy az ember többet eszik TV-nézés közben. Az eredmények némileg különböznek, de az általunk talált kutatások minimum 15%-os növekedésről számolnak be, amint az ember figyelme az étkezésről a TV-nézésre terelődik. Fogadjuk meg, hogy TV nézés közben nem eszünk! Sőt, ha étkezéseinket igyekszünk társunkkal vagy családunkkal tölteni, a kedvezőbb testsúly mellett még egy jó beszélgetéssel is gazdagabbak lehetünk!

4. Messzire a nasival!

A nassolás az egyik legnagyobb ellensége bármilyen fogyókúrának, így a legjobb azt minden formában kerülni. Aki azonban ezt a döntést még nem hozta meg, annak érdekes lehet az a kísérlet, melyben bizonyították, hogy azok a személyek, akiktől minimum 180 cm-re volt a nassolni való, 49%-kal kevesebbet nassoltak mint azok, akik számára karnyújtásnyira voltak a falatok. Tegyük messzebb tehát a nassolnivalót, és lehetőleg cseréljük is le egészséges finomságokra, pl. olajos magvakra (pisztácia, mandula, dió).

 

Az újévi fogyás minél hatékonyabb megvalósításában segítő további életmód-tanácsok ide kattintva olvashatóak.

Ha egy komplett programot szeretnél megvalósítani, ajánlom a Tuti Fogyás Programot, amelyről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.