fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

3 fitneszszalag gyakorlat a lapos hasért

Sokoldalúságának köszönhetően a fitneszszalaggal testünk összes izmát meg tudjuk dolgoztatni – külön-külön, vagy akár egyszerre is. Minden csak a megfelelő gyakorlatoktól függ, az alábbiak kifejezetten a hasizom erősítésére szolgálnak. Fitneszszalaggal edzhetünk szinte bárhol és bármikor, használata könnyű, idősek és fiatalok egyaránt könnyedén megtanulhatják.

Korábban már bemutattuk a legjobb lábgyakorlatokat fitneszszalaggal, úgyhogy most áttérünk a hasizomra. Habár az emberek többsége esztétikai okokból igyekszik elérni a kockás hasat, fontos megjegyezni, hogy az erős törzsizmok rendkívül fontosak minden sportágban és a hétköznapi életben is. A hasi zsírréteg eltávolítása egyben csökkenti számos betegség (pl. cukorbetegség, szívbetegségek) kockázatát is!

Nem is szaporítjuk tovább a szót, következzen 3 szuper hatékony hasizom gyakorlat, melyekhez mindössze egy fitneszszalagra lesz szükséged!

Fordított hasprés

Feküdj a hátadra, behajlított térdekkel. A karjaid feküdjenek a tested mellett, kezeidben fogd a szalag két végét, a szalag közepe pedig legyen a lábszáraid felső részén. Közelítsd a térdeidet a mellkasod felé, amíg a csípőd el nem hagyja a talajt. Tartsd ki a pozíciót 3 másodpercig, majd ereszd vissza a lábaidat. Végezz el 10 ismétlést, 3 sorozatot.

Így néz ki a gyakorlat1

Törzsfordítás állva

Állj a szalag közepére vállszélességű terpeszben, a szalag két végét a kezeidben fogva. Behajlított könyökkel húzd fel a szalagot vállmagasságba, előrenéző tenyerekkel. Enyhén hajlítsd be a térdeidet, majd fordítsd el a törzsedet balra. Csak derékből mozogj, a csípő marad mozdulatlan. Térj vissza középre, és fordítsd el a törzsed jobbra is. Ez 1 ismétlés. Végezz 12-15 ismétlést, és összesen 3 sorozatot.

Így néz ki a gyakorlat2

Nyújtott lábemelés fekve

Feküdj a hátadra és vedd a kezeidbe a szalag két végét. A szalag közepét helyezd a sarkaidra, majd emeld a lábaidat, nyújtott állapotban, a plafon felé 90 fokos szögben. Emeld fel a fejedet, a vállaidat és a hátad felső részét. Ezután kezd a lábaidat leengedni a talaj felé, közben a karok végig mozdulatlanok maradnak. Állj meg a mozdulattal, amint a hátad középső vagy alsó része is kezdene felemelkedni és elhagyni a talajt. Tartsd ki 1-2 másodpercig a mozdulatot, majd emeld vissza a lábaidat. A gyakorlat közben fókuszálj a hasizmokra, feszítsd meg a törzsed, a fej, a vállak és a felső háttájék pedig mindvégig a földtől elemelve maradjanak. 12 ismétlést, 3 sorozatot végezz.


A 3 sorozat befejeztével feküdj a hátadra, húzd fel a térdeidet, talpak a talajon, csípődet szintén nyomd a talajhoz. Karjaiddal nyújtózz meg a fejtetőd fölé, maradjanak a talajon befelé (talaj felé) fordított tenyerekkel és folyamatosan nyújtózz, közben lélegezz egyenletesen. 7-10 mély lélegzetvétel után lassan engedd el a nyújtózást.

 


Képek forrásai:

1 https://www.fitnessmagazine.com/workout/abs/exercises/flatter-abs-in-2-weeks/

2 https://www.fitnessmagazine.com/workout/abs/express/fast-belly-blaster/?page=5

3 www.topshelfclothes.com/wp-content/uploads/2013/10/Screen-shot-2013-10-24-at-12.55.46-PM

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.