fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Időskori demencia: japán kutatás szerint az astaxanthin szerepéről

Az Astaxanthin jótékony hatásáról hosszú évek óta cikkeznek a tudósok, ez a szupererős antioxidáns segít a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzéséhez, csökkenti a stressz által kiváltott nem kívánt hatásokat a szervezetben. Ám egy friss kutatás szerint nem csak ennyit tud!

Az Astaxanthin egy természetben előforduló vegyület, amely többek közt arról ismert, hogy a vörös színével megfesti a lazacokat, amelyek pont ezért olyan rózsaszínűek.

Azzal senki sem vitatkozik, hogy ez az antioxidáns – amely több százszor erősebb, mint például egy átlagos C-vitamin – jó hatással van az emberi szervezetre, egy friss japán kutatás azonban megállapította, még többre képes az Astaxanthin, mint gondolták volna!

A teszt során három csoportot hoztak létre a tudósok. Mindháromban 50 és 69 év közötti alanyok voltak, köztük véletlenszerűen időskori demenciával (azaz a szellemi képességek hanyatlásával) küzdők és egészségesek. Az egyiknek napi 12 mg, a másiknak napi 6 mg Astaxanthint adtak szájon át, míg a harmadik csoport placebót kapott.

A kísérlet 12 héten át tartott, a japánok pedig egyértelmű következtetésre jutottak: az Astaxanthinnal kezelt egyéneknél egyértelmű javulás mutatható ki az agyi képességeiket illetően!

Egészen elképesztő eredményeket értünk el már tizenkét hét alatt, ami megdöbbentő, hiszen ez egy nagyon rövid időtáv egy ilyen komoly betegség kezelésére – fejtette ki a kutatás vezetője, Kiyotaka Nakagawa. 1

Bár, mint látszik, még a tudósokat is meg tudja lepni, milyen sok mindenre hasznos lehet az Astaxanthin fogyasztása, abban mindenki egyetért, ez lehet a jövő.

 

Hivatkozás:

1 http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Astaxanthin-shows-potential-for-brain-health-Human-study

Felhasznált irodalom

http://www.nutraingredients-usa.com/Research/Astaxanthin-shows-potential-for-brain-health-Human-study http://www.netamin.hu/tudasbazis/cikkek/Astaxanthin-a-termeszet-legerosebb-antioxidansa/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.