fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Gotu kola – Furcsa név, éltető erő

Gotu kolaA gotu kola-t (Centella Asiatica) Kínában már 2000 éve, az indiai gyógyászatban 3000 éve ismerik. Főleg Madagaszkáron és Ázsiában (Kína, Indonézia) fordul elő. Kisméretű, évelő növény, legyező alakú fogazott szélű levelű.

Napjainkban a természetgyógyászat területén előszeretettel alkalmazzák alternatív megoldásként az agyműködés javítására, a koncentrációképesség növelésére, az éberség fenntartására, szorongás és depresszió esetén, valamint stresszoldóként. Nevével ellentétben nem tartalmaz koffeint, de alkalmazzák az energiaszint és a vitalitás növelésére.

Méregtelenítő kúrák esetén a toxikus anyagok eltávolítására is használják. Keringési betegségekben remélnek tőle gyógyulást, illetve a vénás vérkeringés és a nyirokrendszeri keringés javítására is alkalmazzák. Erősítheti a kapillárisokat és a vénákat, így javíthatja a keringést. Ízületi gyulladások, reuma és köszvény esetén is használják az alternatív gyógyászatban.

Bőr, haj és körmök egészségének az elősegítésére a kozmetikai szereknél is alkalmazzák. Hajhullás esetén külsőleg is használható. Kedvező lehet a bőrre flavonoid tartalma révén, mely vérkeringés-élénkítő hatást fejt ki. Szaponin-tartalma miatt tisztító és lágyító hatással is rendelkezik, az oligoszacharidok hidratáló, a fitoszterolok védő hatásúak.

Felhasznált irodalom

Gotu kola: www.shop.builder.hu Indraratne H.: Gotu Kola – tigrisfű Az agy tápláléka www.menedek.hu Ázsiai gázló www.wikipedia.hu Gotu Kola www.fittabc.hu

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.