fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

A rostok jelenthetik a megoldást az asztmás tünetekre!

Az orvostudomány jelenlegi állása szerint az asztma egy krónikus, azaz véglegesen nem gyógyítható betegség, nem csoda hát, hogy folyamatosan keresik a megoldást a tünetek kezelésére. Ausztráliában egy kísérlet most új segítségre bukkant!

Sokan nem veszik komolyan az asztmát, pedig egy olyan betegségről van szó, amelytől világszerte 300 millió ember szenved, és amely évente negyedmillió ember halálát okozza.

Először 2017. március 27-én, egy Canberrában, Ausztráliában rendezett orvosi konferencián számoltak be a kísérlet eredményeiről, mely a kutatók szerint óriási hatással lesz az asztma kezelésére világszerte!

Mérföldkőhöz érkeztünk! Ez az elképesztő eredménnyel záruló kutatás reményt nyújt több tízmillió ember számára, akik asztmával küzdenek, és szeretnének teljes életet élni”
– újságolta lelkesen a konferencián Peter Gibson professzor.1

A Newcastle-i egyetemen lefolytatott kísérlet arra kereste a választ, az étrend milyen hatással van, egyáltalán hatással lehet-e a betegség kezelésében.  Az ausztrálok a rostokkal kísérleteztek, mikor óriási felfedezést tettek!

A rostok megváltoztatják a bélflóra működését, amely nem várt hatással jár: a folyamat csökkenti a légutak gyulladását, ezáltal pedig megkönnyíti a légzést, vagyis az asztmás betegek – a gyógyszeres kezeléssel kombinálva – akár teljesen tünetmentesek lehetnek!

Az orvosok évtizedekig nem értették, hogy lehetséges, hogy egyes asztmás betegeknél egyszerűen nem használ, vagy nem csökkenti eléggé a tüneteket az inhaláló.
A kísérlet során erre is választ kaptak az ausztrálok: a zsíros ételek nagy mennyiségű fogyasztása felerősíti az asztma tüneteit, amit gyógyszerrel szinte lehetetlen ellensúlyozni.
A szervezetben felhalmozódó zsír ugyanis hatással van a légutakra is, amelyek így könnyebben beszőkülnek, ez pedig köhögéshez, mellkasfájdalomhoz vezethet.

A kutatásból tehát kiderült, a nem megfelelő táplálkozás, és az asztmás tünetek erősödése egyenesen arányos, azaz minél inkább túlsúlyos valaki, és minél több olyan ételt fogyaszt, amit a szervezete nem tud megfelelően feldolgozni, annál erősebbé és kezelhetetlenebbé válnak a betegsége tünetei.

 

Hivatkozás:

1 http://www.nutraingredients.com/Research/Asthma-action-Fibre-supplementation-provides-benefits-by-improving-gut-microbiota

Felhasznált irodalom

http://www.nutraingredients.com/Research/Asthma-action-Fibre-supplementation-provides-benefits-by-improving-gut-microbiota

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.