fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

5 energizáló tipp az álmos őszi reggelekre

Ha nehezen indul a reggel, az az egész napra hatással lehet.Kezdjük a rossz hírrel: a felmérések szerint 10 emberből mindössze 1 reggeli pacsirta. A jó hír, hogy 10-ből csupán 2 számít éjszakai bagolynak. A maradék, azaz az emberek többsége valahol a kettő között helyezkedik el. Az őszi-téli hónapokban ugyanakkor sokan valószínűleg még a reggeli pacsirták közül is úgy érzik, nehezükre esik a korai órákban felkelni. Íme egy újabb jó hír: ezen lehet segíteni! Itt van 5 tuti tipp, amivel a sötét, borongós őszi napok alatt is igazi reggeli pacsirta lehetsz.

1. Tartsd magad a menetrendhez!

A legtöbb ember hétvégéken akár órákkal többet alszik, mint hétköznap – pedig a szakértők szerint az igazán pihentető alvás titka a rendszerességben, rutinban rejlik. Állítsd be az ébresztőt minden nap ugyanarra az időpontra, és este is próbálj mindig ugyanakkor lefeküdni! Ez alól a hétvége vagy a szabadság sem lehet kivétel!

2. Reggelizz!

Igen, elcsépelt mondat, de a reggeli valóban a nap legfontosabb étkezése. Ennek ellenére sajnos sokan teljesen kihagyják. Pedig egy csésze kávé és egy rágógumi (rosszabb esetben cigi) közel sem elég ahhoz, hogy feltöltsön legalább az ebédidőig kitartó energiával. A reggelid legyen fehérjedús, legyen benne zöldség vagy gyümölcs, illetve teljes kiőrlésű gabona.

3. Engedd be a fényt!

A szervezet könnyebben visszaáll a nappal ritmusára, ha kellőképpen világos van. Lefekvés előtt ne húzd be a függönyt, redőnyt, hadd ébresszen a hajnali napfény téged. Ha a lakásod elhelyezkedése miatt nem jut be elég fény, esetleg felhős az ég vagy tél van, akkor az ébredés után azonnal kapcsolj lámpát!

4. Jutalmazd meg magad!

Használd ki azt a kis plusz időt, amit azzal nyersz, hogy időben felkelsz – válassz olyan tevékenységet, ami kikapcsol, boldoggá tesz téged. Olvass el egy cikket a kedvenc újságodban vagy weboldaladon, fogyassz valamilyen finomságot vagy akár meditálj egyet!

5. Indíts mozgással!

A reggeli torna több órára elegendő energiát biztosít számodra, megnöveli a testhőmérsékletet és az adrenalinszintet, valamint beindítja az anyagcserét. Ráadásul kutatások szerint a reggeli előtti testmozgás több kalóriát és zsírt éget el, mint ha étkezés után edzenél!

Felhasznált irodalom

http://www.health.com/health/gallery/0,,20943038,00.html

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.