fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Tények és tévhitek a multivitaminokról

multivitaminEmberek milliói kezdik a napi rutinjukat egy multivitamin beszedésével. Ennek ellenére sajnos még manapság is számos téves információ él a köztudatban, ha vitaminokról vagy azok étrend-kiegészítőkkel történő pótlásáról van szó. Íme a leggyakoribb tévhitek és azok cáfolata a multivitaminokkal kapcsolatban.

 

1) A multivitaminok feleslegesek
TÉVEDÉS! A vitaminok az emberi szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlen tápanyagok, melyeket testünk nem képes előállítani, ezért kívülről kell bevinnünk őket. Egy multivitamin szedése segít pótolni azokat a vitaminokat, melyeket táplálék útján nem juttatunk megfelelő mennyiségben a szervezetünkbe. Úgy is mondhatjuk: a multivitamin betömi a táplálkozási lyukakat étrendünkben.

2) A vitaminok növelik az étvágyat
TÉVEDÉS! Egyetlen kutatás sem támasztja ezt alá. Sőt, bizonyos tanulmányok épp az ellenkezőjét mutatták ki: a B1-, B3-, B6-, C- és D-vitaminok például hozzájárulhatnak az étvágy szabályozásához.

3) A vitaminok hizlalnak
TÉVEDÉS! A súlygyarapodáshoz megnövekedett energiabevitel szükséges fehérjék, szénhidrátok és zsírok formájában. A vitaminok 0 kalóriát tartalmaznak, így lehetetlen, hogy hízáshoz vezessen szedésük.

4) A vitaminokat nem lehet túladagolni
TÉVEDÉS! A vízben oldódó vitaminokból (például B-vitaminok, C-vitamin) a felesleg kiürül a szervezetből a vizelettel, ellenben a zsírban oldódó vitaminok, mint az A- vagy E-vitamin, a zsírszövetekben tárolódnak. Ha nem léped nagymértékben túl az ajánlott napi mennyiséget, akkor persze ezen vitaminok esetében sem kell a túladagolástól tartanod!

5) Egészséges étkezés mellett semmi szükség vitaminokra
TÉVEDÉS! Míg kétségkívül lehetséges valamennyi szükséges vitamint pusztán táplálékkal bevinni, nagyon valószínű, hogy ez az emberek többségénél nincs így – még ha valaki törekszik is egészségesen táplálkozni. Étkezési szokásoktól, életviteltől és más tényezőktől függően a legtöbb ember valamilyen szinten vitaminhiányos.

6) A vitaminoknak nincs lejárati ideje
TÉVEDÉS! Még mindig az évekkel ezelőtt vásárolt vitaminokat szeded? Jobb, ha megnézed a szavatossági időt a dobozon. A lejárt szavatosságú vitaminok nem veszélyesek, ugyanakkor kisebb a hatékonyságuk. Idővel egyes vitaminok ereje akár 20-40%-kal is csökkenhet.

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.