fbpx
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

A szőlőmag-kivonat élettani előnyei

Szőlőmag

A szőlőmag anyagai általánosan az emberi szervezetben képződő szabad gyökök lekötésében játszanak nagy szerepet, a káros oxidációs folyamatok ellen védik a belső szerveket, nyálkahártyákat, agyi-idegi szöveteket, nemi szerveket. Az előnyös hatásokat a magban lévő vegyületek együttes, szinergens hatásának tulajdonítják.

A piros szőlőmagban a legjelentősebb hatású anyagok a polifenolok közé tartozó proantocianidinek (tanninok), amelyeket rák ellenes, gyulladásgátló és értágító anyagokként tartanak számon. Ezen belül az ún. oligomer proantocianidinek (OPC) hatása kiemelkedő.

Az OPC-k igen erőteljes gyökfogók, akár ötvenszer hatásosabbak lehetnek, mint az azonos mennyiségű C-vitamin. Gyorsan képesek semlegesíteni a szabad hidroxil-gyököket, segítik fenntartani a jó vérkeringést, erősítik a hajszálerek falát. A jó hajszálkeringés különösen az agy, a szem és a végtagok, ízületek működésében fontos. Használata támogatja a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedést, és a stroke megelőzését. A hajszálereket is erősíti, ezért a visszértágulat és az érszűkületből eredő lábfájás tüneteit is enyhítheti. Az agyi és idegi szöveteket is védi az oxidációs károsodástól. Szerepe van a bőr rugalmasságának megőrzésében, emellett fékezi a ráncok képződését. Számítógép képernyője előtt gyakrabban ülőknél csökkentheti a szemgyulladás kialakulását, növeli a szem alkalmazkodóképességét. Segíthet makula degeneráció és szürkehályog esetén is.

A szőlőmag és kivonata általános és speciális védőhatásai miatt egyre komolyabban a tudomány homlokterébe kerültek a benne található szerves, antioxidáns, immunerősítő vegyületek. Legjelentősebbnek tartják rákellenes hatását, de a nyálkahártyák védelmétől egészen a bőrszövet megóvásáig (melanóma ellenes) jó hatása lehet. Vízben és zsírban oldódó anyagokat is tartalmaz, melyek közül vannak olyanok is, melyek át tudnak haladni a vér-agy gáton, így védik az agysejteket a károsító hatásoktól. A kutatások természetesen jelenleg is folynak, és biztosan állítható, hogy még nem ismert minden előnyös hatás. Az eddigi eredmények ismeretében azonban már elsődlegesen javasolható rendszeres használata.

Olvasnál még további érdekességeket a szőlőmag jótékony hatásairól? Akkor KATT IDE a következő cikkért!

Felhasznált irodalom

Kürti G.: Vitamin abc, Puedlo Kiadó, 2004, 113-114 Szőlőmag-kivonat a rák ellen www.webbeteg.hu– focus.de 2009.01.05 Szőlőmag www.nepgyogyaszat.hu La Voi, A.: A szőlő egyes alkotóelemei hasznosak lehetnek a rák elleni küzdelemben The New York Times Health News Service Medincorp 2002-07-31 Matos L.: A porított szőlő is lehet gyógyszer MTI Hírek 2012; 9 2012.09.03 Szőlővel a szívbetegség és a cukorbaj ellen MTI Hírek 2010 ;7 2010.05.03

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.