fbpx Outlet
×
INGYENES KISZÁLLÍTÁS
GLS-el / Foxpost-al!(A többi szállítási mód értékhatárát az adott opció mellett találod!)
1 db termék
10990 Ft

Potencianövelés gyógyszerek nélkül, gyógynövényekkel – lehetséges?

Potencianövelés gyógyszerek nélkül, gyógynövényekkel – lehetséges?A potenciazavar egykor a férfiak legrosszabb rémálmaként volt számon tartva. A modern orvos- és egészségtudománynak köszönhetően azonban napjainkban már közel sem olyan félelmetes dolog. A potenciazavar kezelhető – akár gyógyszerek nélkül is. De a gyógyszer vagy a természetes megoldás a jobb? Mi a különbség a kettő között? Melyiket ajánlják szakértők? A válaszokat cikkünkben találhatod.

A potenciazavar

A merevedési zavar (más néven erektilis diszfunkció) az az állapot, amikor a hímvessző szexuális aktushoz szükséges merevedése nem jön létre, nem kellő fokú, vagy nem tart kellő ideig, és ez az állapot legalább három hónapja fennáll, illetve visszatérően jelentkezik.

A 40 évnél idősebb férfiaknak több mint fele küzd merevedési problémákkal, de a fiatalabb korosztály sincs biztonságban: egy 2013-as kutatás szerint a 40 év alatti felnőtt férfiak 26 százalékát érintik a potenciazavarok. Felmérések szerint 2025-re a világon összesen élő férfiből akár 322 milliónak problémája lesz az erekcióval.

A potenciazavar nem egy fekete-fehér, „vagy működik, vagy nem” helyzet. A probléma sokkal árnyaltabb annál, hogy egy férfi vagy képes jó minőségű erekcióra vagy egyáltalán nem. Az esetek jelentős részében a merevedés létrejön ugyan, de annak mértéke vagy időtartama csökkent.

Két formája van az impotenciának: elsődleges és másodlagos. Az elsődleges zavarban szenvedő férfiaknak soha életükben nem volt merevedése. Ez a forma nagyon ritka és legnagyobb részben súlyos pszichés okok (a szexualitással összefüggő bűntudat, súlyos depresszió, a meghitt helyzetektől való irtózás) következménye. A másodlagos merevedési zavar általában fokozatosan, évekig tartó normális szex után alakul ki és kezelhető. A másodlagos zavarban szenvedő férfiak az esetek 25%-ában képesek csak megfelelő erekcióra.

Potencianövelés gyógyszerek nélkül, gyógynövényekkel – lehetséges?Mi okozza a potenciazavarokat?

Habár a középkorú és idősebb férfiak esetében gyakoribb, a potenciazavar lényegében bármilyen életkorban jelentkezhet.

A merevedési problémák mögött pszichés vagy szervi okok állhatnak, de a szervi ok miatt fellépő zavarnak is gyakran van pszichés hatása. A fiataloknál inkább a pszichés háttér jellemző, de javasolt minden esetben először kizárni a szervi elváltozások lehetőségét.

Pszichés, lelki eredetű okok: szorongás; félelem; depresszió; stressz; magánéleti problémák; félelem a szexuális kapcsolattól; párkapcsolati problémák.

A merevedési problémáknak számos rizikófaktora van. Ilyen az életkor, különböző betegségek, dohányzás, alkoholfogyasztás, gyógyszerszedés, hormonális problémák, prosztatagyulladás. Becslések szerint a súlyos potenciazavarok 70%-ának hátterében állhatnak olyan betegségek, mint a diabétesz, szív- és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, keringési zavarok, vesebetegség, magas koleszterinszint, ideggyógyászati betegségek.

Az egészséges életmódnak rendkívül nagy szerepe van a merevedési zavarok megelőzésében és kezelésében. A rendszeres testmozgás, megfelelő táplálkozás és a szervezet működésének természetes támogatása a normális szexuális életnek, valamint az említett rizikófaktorok elkerülésének is elengedhetetlen feltétele.

Potencianövelés gyógyszerek nélkül, gyógynövényekkel – lehetséges?Potencianövelés gyógyszerrel – tényleg ez a megoldás?

A potenciazavar kezelésében az orvostudomány nagy előrelépéseket tett az elmúlt alig két évtizedben, hiszen egyre több olyan gyógyszerkészítmény jelenik meg a piacon, ami megoldást ígér a merevedési gondokra. Ám csak azért, mert elfogadott, patikákban kapható gyógyszerekről van szó, még egyáltalán nem igaz, hogy ezek a készítmények teljesen veszélytelenek lennének!

A reklámok (azaz a gyógyszeripari óriások) folyamatosan igyekeznek meggyőzni a kétségbeesett férfiakat, hogy a fiatalos potencia csak egy receptnyire van tőlük. Emiatt sajnos sokan azonnal a vényre kapható potencianövelő szerekhez nyúlnak, olyanok is, akik gyógyszer nélkül is megoldhatnák a problémát.

Számos szakértő, köztük Gary Wittert, az Adelaide-i Egyetem professzora vagy Jack Mydlo urológus, a Temple Egyetem professzora, azon a véleményen van, hogy a potencia gyógyszerek segítsége nélkül is fokozható – természetes úton, életmódbeli változtatásokkal. A gyógyszeres potencianövelés az utolsó mentsvár kell, hogy legyen! Miért? Mert ezek a csodatabletták nem a potenciazavar hátterében álló okokra adnak megoldást, hanem szimplán tüneti kezelést jelentenek. Ráadásul mivel a merevedés mechanizmusa részben pszichológiai eredetű, a gyógyszer is csak akkor tud működni, ha a férfi a megfelelő hangulatban és lelki állapotban van.

A potencianövelő gyógyszerek alapvető hatása, hogy az altest vérereit kitágítja, így ott vérbőséget okoz, a férfi nemi szerv barlangos sejtjeibe beáramlik a vér, az megduzzad és beáll a merevedés. Az ilyen szerek tehát pusztán fiziológiai úton hatnak, a potenciazavar mögött sokszor megbúvó lelki tényezőkre nem. Vigyázni kell, mert bizonyos betegségek (pl. szív vagy májbetegség) esetén, illetve más gyógyszerekkel együtt életveszélyesek lehetnek! De önmagukban szedve is számos mellékhatást okozhatnak, például: erős fejfájás, emésztési zavarok, izomfájdalmak, extrém fáradtság, szédülés, hányinger, hányás.

Potencianövelés gyógyszerek nélkül, biztonságosan

Ahogy azt már említettük, az egészséges szexuális élet egyik legfőbb feltétele a megfelelő életmód, vagyis a fizikai aktivitás és a helyes táplálkozás. De ezen kívül is tehetünk még a potencia fokozásáért! A természet több olyan gyógynövényt is rendelkezésünkre bocsát, melyek hatásukat tekintve akár a gyógyszerkészítményekkel is képesek felvenni a versenyt – bármilyen káros mellékhatás nélkül.

A gyógynövények a férfi szervezet természetes folyamatait állítják helyre, nem csak felületileg kezelik a merevedési problémákat. Sok növényi hatóanyagot már évszázadok, sőt évezredek óta használtak elődeink, ám a modern klinikai vizsgálatoknak köszönhetően ezeknek már a pontos hatásmechanizmusát is ismerjük és biztonságosságukat, hatékonyságuk mértékét is bizonyítani tudjuk. A természetes potencianövelők tehát a 21. században jobbak és megbízhatóbbak, mint korábban valaha voltak.

Persze nagyon fontos, hogy kizárólag megbízható forrásból szerezzük be a gyógynövény-készítményeket! A kétes eredetű szerekbe sokszor olyan összetevőket kevernek, melyek a címkén nincsenek feltüntetve, illegálisak és veszélyesek lehetnek!

Potencianövelés gyógyszerek nélkül, gyógynövényekkel – lehetséges?A természetes potencianövelés legfőbb előnyei:

  • a szervezet természetes folyamatait támogatja
  • biztonságos és megbízható
  • növényi hatóanyagok
  • tudományos kutatások igazolják
  • gyakorlatilag nincs mellékhatás
  • akár a gyógyszerekkel is vetekszik
  • nem kell az orvostól receptet kérni

Mi tehát mindenképpen azt ajánljuk, hogy először természetes megoldásokat keress, ha szexuális teljesítményedet szeretnéd növelni. Igyekezz kiiktatni a potenciazavar kockázati tényezőit, javíts életmódbeli szokásaidon és próbáld ki a természet adta gyógyító növények erejét.

Felhasznált irodalom

askmen.com/sports/health_60/79b_mens_health.html phys.org/news/2009-02-erectile-dysfunction.html webmd.com/erectile-dysfunction/news/20140423/for-many-older-men-impotence-is-treatable-without-drugs herbalhealthformen.com/over-the-counter-erection-enhancers-the-truth-behind-them.html

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.