fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Halolaj: a férfierő egyik titkos fegyvere?

Halolaj: a férfierő egyik titkos fegyvere?A férfi büszkeség egyik sarkalatos pontja a szexuális teljesítőképesség. Fontos az önbecsülés – és persze a boldog párkapcsolat – szempontjából, de a potencia gondok hátterét azért is érdemes feltárni, mivel utalhat egyéb – például érrendszeri problémára is – mely az egész testre kihat. Nem érdemes tehát szégyenlősködni, sokkal fontosabb tájékozódni. A következőkben arról írunk, hogyan segíthet egy olyan hétköznapi és közismert étrend-kiegészítő / alapanyag, mint a halolaj a férfierő fenntartásában.

Mi köze a halolajnak az erekcióhoz?

Az erekció akkor jön létre, amikor az agyból úgynevezett serkentő idegi impulzusok elindulnak a hímvessző simaizmai és véredényei felé, mely aztán stimulálja a nitrogén-monoxid nevű gázmolekula termelését. A nitrogén-monoxid kitágítja vagy szélesíti az artériákat, így növeli a péniszbe jutó véráram mennyiségét, aminek az eredménye erekció kialakulása. A tudósok ugyan közvetlenül még nem vizsgálták a halolaj erekcióra gyakorolt hatását, de azt már tudjuk, hogy a halolajban lévő omega-3 zsírsavak csökkentik a gyulladásokat és javítják az erek egészségét – ezek a hatások pedig hozzájárulnak a megfelelő erekció létrejöttéhez és fenntartásához.

Halolaj közvetett szerepe a férfierő támogatásában

Vérnyomás

A magas vérnyomás a vérerek gyulladását okozhatja, ami gátolhatja a nitrogén-monoxid felszabadulását a vérerek falát alkotó simaizomzatban. Ezért a vérnyomás szabályozása kulcsfontosságú a gyulladás kockázatának csökkentése és a véráramlás javítása érdekében. A University of Western Australia és az ausztráliai Cardiovascular Research Centre tudósai arra jöttek rá, hogy napi 3-4 gramm omega-3 zsírsav bevitele hatékonyan csökkenti a vérnyomást. Kutatásukat 2010 februárjában közölték a Cellular and Molecular Biology című szakfolyóiratban.

Érfali rugalmasság

Az artéria falának rugalmassága befolyásolja az érben uralkodó nyomást. Ha rugalmasak az érfalak, a vér könnyedén tud áramolni, míg a rugalmatlan érfalak ellenállást hoznak létre, ami lelassítja a véráramlást. A gyenge érfali rugalmasság rontja a pénisz vérellátását, ami gyenge erekciót eredményezhet. A tokiói Medical Defense College kutatói felfedezték, hogy azoknak az abnormális lipid-szinttel rendelkező alanyoknak, akik 7 héten át naponta 3 gramm EPA és DHA halolaj zsírsavakat szedtek, javult az érfali rugalmassága, a placebót szedőkhöz képest. A kutatási eredményeket az American Journal of Clinical Nutrition című folyóirat 2002. augusztusi számában publikálták.

Gyulladás

A halolaj gyulladáscsökkentő hatása révén is segíti a tartósabb erekció elérését. A gyulladások ugyanis károsíthatják az artériákat, melyek vért szállítanak a péniszbe. Az egyesült királyságbeli Birminghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a halolajban található omega-3 zsírsavak elnyomják olyan gyulladáskeltő sejtek felszabadulását, mint például a citokinek és a neutrofilok. Ez segít a szervezetben lévő gyulladásokat csökkenteni, a PLOS Biology című tudományos szaklapban, 2009 augusztusában publikált kutatás szerint.


 

Felhasznált irodalom

livestrong.com/article/503239-fish-oils-erections/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.