Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Sütőtökös-mustáros barna lencse főzelék

lencseA babonák szerint január elsején azért kell lencsét (pontosabban szemes ételt) enni, mert az az aprópénzt, tehát a szerencsét, gazdagságot jelképezi. Mi viszont azt ajánljuk, hogy ne csak az év egyetlen napján kapjon előkelő helyet a menüben! A lencse finom, rendkívül egészséges és tápláló, ebben a különleges őszi ízvilágban pedig mindenképpen érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 25 dkg barna lencse
  • 10 dkg sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 dl tejszín/szójadresszing
  • 23 tk. himalaya só
  • 3 tk. ételízesítő
  • 2 tk. majoranna
  • 1 ek. paprikakrém
  • 2-3 ek. mustár
  • 3 ek. finomliszt

Elkészítés:

  • A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk és olaj + víz keverékén megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a barna lencsét, a fűszereket, paprikakrémet és annyi vízzel felöntjük, ami legalább két ujjnyira ellepi a lencsét.
  • Majdnem készre főzzük, szükség szerint pótoljuk a vizet.
  • Amikor majdnem puha a lencse, hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott sütőtököt.
  • Amíg összeforr a lencse és a sütőtök, elkészítjük a rántást: száraz serpenyőben a lisztet megpirítjuk, vízzel felöntjük.
  • Szita segítségével hozzáadjuk a főzelékhez.
  • Ekkor keverjük bele a tejszínt/dresszinget is.
  • Összeforraljuk és tálaljuk.

TIPP:

  • Gazdagíthatjuk pritaminpaprka kockákkal is.
  • Hagyományos lencsével is elkészíthető, de ez a barna lencse hamarabb fő, és különleges íze van.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.