Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Sütőtök krémleves

A sütőtök megosztó zöldség, de ez a leves még azokat is átcsábíthatja a sütőtök-kedvelők oldalára, akik különben még a “szagát sem bírják”. Mindenképp érdemes vele kísérletezni, mert a sütőtök egészségünkre gyakorolt hatásai figyelemre méltóak!


Sütőtök krémleves receptHozzávalók:

1 kg sütőtök – magozva, hámozva
4 ek. szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2  tk. só
4 tk. bio ételízesítő, vagy egyedi fűszerezés*
4  tk. borsikafű
1 l (növényi) tej

pirított kenyérkocka / pirított tökmag

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, kiszedjük a magjait, meghámozzuk, felkockázzuk. A szintén felkockázott vöröshagymát olaj és víz keverékén megpároljuk, majd megsózzuk. Ekkor rátesszük a sütőtököt, és felöntjük tejjel, amennyi ellepi.  Puhára főzzük a sütőtököt. Összeturmixoljuk, turmixolás közben hozzáadjuk a borsikafüvet, és az ételízesítőt/fűszereket 5 perc alatt összefőzzük, friss pirítóssal vagy pirított tökmaggal tálaljuk.

* Javasolt fűszerek a sütőtökhöz: bazsalikom, curry, kömény, koriander, gyömbér, szegfűbors, szerecsendió, fahéj, paprika, kakukkfű, rozmaring, zsálya.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×