Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Sült padlizsánsaláta paradicsommal, fokhagymával

padlizsansalataEz a könnyű, gyorsan elkészíthető, meleg saláta feldobhatja a hideg, téli napunkat. Irány a konyha, és készítsünk egy egyáltalán nem hétköznapi salátát!

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • só – ízlés szerint
  • 4 db paradicsom
  • 4 ek. 100% extra szűz olívaolaj
  • 1 ek. sörélesztőpehely
  • *4 ek. natúr joghurt
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, felkarikázzuk és olajjal kikent tepsibe téve megsózzuk; majd mindkét oldalukat megsütjük (150 fokon, kb. 10-10 perc alatt).
A fokhagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, akkor szórjuk rá a padlizsánra, amikor a szeleteket megforgatjuk.
Eközben egyrészt felkockázzuk a paradicsomokat; felvágjuk a petrezselyemzöldet; és elkészítjük az öntetet is.

Az öntet: A joghurtba belekeverjük a citromlevet, sót, sörélesztőpelyhet, és a petrezselyemzöldet.
Amikor kisültek a fokhagymás padlizsánok, akkor rálocsoljuk ezt az öntetet, hozzáadjuk a paradicsomot, és a megmaradt petrezselyemzöldet. Melegen fogyasztjuk. Magában is ízletes, de főtt barna rizzsel, illetve pirítóssal is nagyon finom.
Állati termék mentesen étkezőknek:
* Alpro natúr szójajoghurt
Az Alpro natúr joghurt is kicsit édeskés, de szerintünk citromlével, sóval ízesítve finom sós ételekbe is.

Forrás:
Dankóné R. Magdolna blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek