fbpx
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Videó az emberrel aki vak, mégis lát

Ismerjétek meg az embert, aki a szemével nem lát, de az egészséges és boldog életre vezető utat biztosan jobban látja a legtöbb embernél

Videóinterjú Matics Ádámmal a netamin.hu-nál

Délután kettőre volt megbeszélve a találkozó a Vakok Intézeténél Matics Ádival, akit sportolói körökben csak “Kisvakond”-nak hívnak. Izgatott voltam a találkozó előtt, mert sokat hallottam Ádámról már, de még sosem találkoztunk személyesen. Tudtam, hogy számtalan sportot űz, egyetemre jár, nagyon aktív életet él, és azt is tudtam hogy születésétől fogva vak. Kíváncsi voltam, milyen ember.

Ádám már a kapuban volt mikor odaértem. Nem kellett felcsörgetni, nem gondolta hogy késni fogok. Ott volt időben, mert megbeszéltük. Ez bizalom.

Autóba ültünk és elindultunk a netamin.hu központja felé. Pozitív életszemlélete még úgy is döbbenetes volt, hogy számítottam rá az alapján amit róla hallottam. Olyan jól elbeszélgettünk, mintha gyerekkorunk óta ismernénk egymást. Nem volt színlelés, megjátszás. Ez nyitottság.

Ádám egészen kivételes ember. Nem okolja a Sorsot azért mert ő sosem láthatott. Nem vár szánalmat vagy sajnálatot. Nem azon kesereg hogy mi nincs, hanem arra koncentrál hogy mi lehetne. Nem azon sopánkodk hogy a külső körülmények milyenek, hanem bátran mer a jövőbe nézni és tenni azokért a dolgokért amiket helyesnek tart. Nem ad azoknak a kishitűeknek a véleményére akik csak visszahúzni akarják a sokszor lehangoló tényekre mutogatva. Ő a lehetőségeket teszi valósággá. Ez a hit.

Nézd meg a vele készült, inspiráló videót:

Tovább a videókra!

Ádámmal készült beszélgetés azért is különleges, mert nekünk látóknak egy tanulsága biztosan van: ha vannak kifogásaink hogy miért nem jut idő testmozgásra, életmód-váltásra, akkor azok csak nevetséges porszemek azokhoz az akadályokhoz képest, melyeket Ádám nevetve átlép nap mint nap. A kérdés egyértelmű: Neked mi a kifogásod ezután?

Mikor elköszöntünk, kézfogásunkat baráti ölelés követte. De nem olyan protokoláris-hivataloskodó, amolyan felszínes-feszengős vállveregetés hanem olyan, ahogy egy barát ölel egy barátot. Ez a szeretet.

Ádám leckét adott nekünk bizalomból, nyitottságból, hitből és szeretetből.
Ádám lehet, hogy nem lát a szemével, de rövid ismertségünk alapján elmondhatom: a szívével sokkal élesebben lát, mint a legtöbb ember.

Tanuljunk tőle.

Szeretettel és üdvözlettel:

Benkovics Péter
életmód-tanácsadó
netamin.hu

A netamin.hu örömmel támogatta Ádámot egy 78 380 Ft értékű vitamincsomaggal, amely egy személyre szabott, 6 hónapra elegendő sportolói termék-összeállítást tartalmazott. Köszönjük Neked hogy nálunk vásárolod a vitaminjaidat és ezáltal lehetővé tetted ezt a támogatást!

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.