Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Spárga-karfiol krémleves ropogós szárzellerrel és dióval

Spárga krémleves receptHa még nem adtál eddig esélyt annak, hogy megkóstold a spárgát, kezdd ezzel a levessel a próbálkozást! Ha eddig is szeretted, akkor pedig azért próbáld ki feltétlenül. 🙂 A fehér spárga talán picit lédúsabb, mint a zöld testvére, viszont sajnos őt vékonyan meg is kell hámozni. Ezt a lépést ne hagyd ki – saját tapasztalatból mondom. Csak spárga felhasználásával is nagyon klassz krémleves készíthető, de bátran kombináld más zöldségekkel is a még ízletesebb végeredményért. A legtöbben sajtot és pirítóst tesznek a krémlevesekbe, szerintem viszont ropogós magvakkal (most éppen dióval) is szuper! A dió mellé egy kis szárzellert is tettem, mert nyersen nagyon finom és a dióval remek párost alkotnak. Egészségedre! 🙂

Hozzávalók 4 főre:

1 kisebb karfiol
1 csomag fehér spárga
1 nagy fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
só, fehérbors
kókuszolaj
Tetejére: pár db szárzeller és egy marék dió

Elkészítés:

A spárgák végeit meghajlítottam, ahol eltört, azokat a részeket kidobtam, mert fásak. A hagymákat felaprítottam, kevés kókuszolajon megpároltam, majd hozzáadtam a rózsáira szedett karfiolt és a meghámozott, és kisebb darabokra vágott spárgát is. Sóztam, borsoztam őket, majd felöntöttem annyi vízzel, ami kb. egy ujjnyival ellepte a zöldségeket.

Forrástól számítva kb. 8 perc alatt meg is puhultak, ezután krémesre turmixoltam a levest, majd a feldarabolt zellerszárral és dióval tálaltam.

 


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek