Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: házi majonéz (tojásmentes)

Recept: vegetáriánus majonéz (tojásmentes)Allergiás vagy a tojásra, vagy csak egyszerűen szeretnéd kiváltani a bolti, olajos majonézt valami egészségesebbre? Akkor pont neked való ez a napraforgómagból készült változat. Sült krumplihoz, nyers zöldségekhez vagy akár pirítóshoz is fogyaszthatod.  Ha kipróbáltad és ízlik, nyugodtan kísérletezz más magokkal is, például kesudióval, mogyoróval vagy mandulával. 

Hozzávalók egy kis üveghez:

2 deci hántolt, sótlan, pörköletlen napraforgómag
kb. 1 deci víz
2 kis gerezd fokhagyma
1 teáskanál mustár
1 mokkáskanál agavé szirup, esetleg méz (megjegyzés: nálam repcemézzel készült)
negyed citrom leve
csipet himalája só
frissen őrölt bors

Elkészítés:

A napraforgómagot beáztattam vízbe egy éjszakára, de elegendő neki pár óra is.

Másnap leszűrtem, egy mély edénybe tettem, hozzáadtam a többi hozzávalót, a fokhagymákat reszelve és összeturmixoltam. A nagy turmixgép nekem darabosra hagyta, így botmixerrel egyszerűbbnek bizonyult folytatni a műveletet. A vizet célszerű lassan adagolni hozzá, nehogy túl folyós legyen, közben kóstoljatok és ízlés szerint lehet még javítani a fűszerezésen.

Üvegbe töltöttem és egy hétig simán el van a hűtőben.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét