Ha valami, hát a karácsony nem a könnyű kímélő ételekről szól. Te is gyakran küzdesz puffadással, emésztési gondokkal a karácsonyi menü miatt? Akkor tedd egészségesebbé! Egyszerű, könnyen alkalmazható tippek a cikkben.
Szeretnél valami igazán különleges krémet a reggeli pirítósra? Akkor ez a recept pont neked való. Ha már unod a felvágott-sajt-rántotta kenyérrel kombinációt, mindenképpen próbáld ki ezt a pikáns rukkolás kencét! Vegán, glutén- és laktózmentes recept Zsuzsitól.
Újabb isteni gluténmentes, vegetáriánus fogás Zsuzsi konyhájából, ami után a húsevők sem reklamálnak. Akár tejmentesen is kipróbálhatod ezt a gyorsan elkészíthető receptet kedvencünkből, az édesburgonyából. Krumplifőzelék, kicsit másképp!
Ha a kaporról és a tökről neked is a tökfőzelék jut eszedbe, amit talán nem kifejezetten szeretsz, akkor is adj egy esélyt ennek a receptnek! A tetején a ropogós morzsa annyira jól sikerült, hogy alig bírtam betelni vele. És ami plusz jó hír az érintetteknek, hogy ez a tök alapú egytálétel gluténmentes. Próbáljátok ki!
Igazi őszi finomság: szilva édesburgonyából készített tésztában, azaz szilvásgombóc kicsit másként. Ez a verzió jóval kevesebb cukrot, édesítőszert igényel és igazi szezonális különlegesség. Szilvásgombóc recept, másként.
Őszi időhöz őszi desszertek dukálnak! Ebben a palacsintában minden megvan ami egy kiadós, mégsem töményen édes desszerthez kell. Sütőtökös-szőlős-túrós töltelék, zablisztből készült palacsintatésztával, amibe egy kis dió is került. Igazi őszi palacsinta recept.
Egy finom guacamolét már az otthonodban is elkészíthetsz néhány perc alatt, kizárólag természetes alapanyagokból, ráadásul egy különleges, proteines csavarral!
Szárzeller, zellerszár, halványító zeller: sokféleképp hívják ezt az ízletes, roppanós, tápanyagdús hosszúszárú zöldséget. Engem különösen szoros kapcsolat fűz hozzá, egyszer ugyanis a a zellerszár levének iszogatása hozott végre enyhülést egy kínzó gyomorpanaszomra.Azóta is mondom: méltatlanul keveset fogyasztunk belőle, pedig fantasztikus növény. Ez a recept kezdő-zellerevőknek is ajánlott: vagyis ha eddig nem nagyon próbálkoztál a zellerrel, […]
Ez a lepényke tipikusan az, amit “mindenmentesnek” szoktak hívni: nem tartalmaz glutént, laktózt, tojást és cukrot sem. Ez a lepénytípus eredetileg “socca” névre hallgat és Dél-Franciaországban igen népszerű. Nagyszerűsége az egyszerű elkészíthetőségében rejlik és a sós-édes ízek kellemes keveredésében.
A paradicsom azon ritkaságok egyike, aminek nemhogy nem árt a sütés-főzés, de még használ is! A benne lévő nagyon értékes likopén nevű hatóanyag ugyanis hő hatására még aktívabbá válik. Próbáld ki ezt a sós pite (cobbler) receptet paradicsommal!
Használjuk ki az idényzöldségeket és gondoljuk kicsit újra a lecsót! Az extra cukkinivel a francia lecsóra (Ratatouille) emlékeztet egy kicsit, extra csicseriborsó pedig azért került bele, mert annak magas a fehérje-tartalma, így még táplálóbb és laktatóbb is lesz a lecsónk. Recept 3 főre.
Mi az a smoothie bowl? Hogyan készül a tökéletes smoothie bowl és miért érdemes ezzel indítani a reggelt? Tippek, érdekességek és 2 különleges smoothie bowl recept a cikkben.