Ha még 5000 Ft értékben vásárol,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: magvas rukkola pesto

recept: magvas rukkola pestoSzeretnél valami igazán különleges krémet a reggeli pirítósra? Akkor ezt a recept pont neked való. Ha már unod a felvágott-sajt-rántotta kenyérrel kombinációt, mindenképpen próbáld ki ezt a pikáns rukkolás kencét! Azon kívül, hogy nagyon finom, még egészséges is – erről korábbi cikkünkben olvashatsz bővebben. Ha pedig túl sokat készítettél, nyugodtan tedd rá a tésztádra, grillzöldségre, húsra, halra – ami éppen van otthon ebédre.
Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 1 kis üveghez:

10 dkg rukkola
2 szál újhagyma (fokhagyma is jó hozzá)
1 marék dió-szezámmag-tökmag vegyesen
kb. 1 deci extra szűz olívaolaj
pár csepp almaecet v citromlé (elhagyható)
só, bors

Elkészítés:

A rukkolát egy mély tálba tettem, hozzáadtam a felszeletelt hagymát, sóztam, borsoztam, hozzáöntöttem az olívaolajat majd botmixerrel összeturmixoltam. Ha túl sűrű, öntsetek még hozzá olajat. Nekem hiányzott belőle a savanykás íz valamiért, úgyhogy pár csepp almaecet ment még hozzá, de ez nem muszáj.

A magokat egy száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítottam, majd mozsárban összezúztam és ezt is a pestóhoz kevertem. Pár napig hűtőben eláll.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét