Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: glutén- és laktózmentes fánk

Recept: glutén-és laktózmentes fánkHa farsangi időszak, akkor fánk – de hogyan lehet egészségesebbé tenni ezt a nehéz édességet? Dobd fel lekvár helyett egy könnyű gyümölcspürével – például alma, körte és gyömbér felhasználásával, de kísérletezhetsz bármilyen gyümölccsel, ami éppen van otthon. Ezt a fánkot ráadásul glutén-és laktózérzékenyek is fogyaszthatják, így senki sem marad ki a jóból! 🙂 Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók:

200 g rizsliszt
100 g kölesliszt (darált köles)
50 g hajdinaliszt(darált hajdina)
10 g élesztő
2,5 deci (növényi) tej
1 tojás
25 g kókuszolaj ( vagy vaj)
45 g nádcukor
kókuszolaj a sütéshez

A  „lekvárhoz”:

1 alma
1 körte
1 teáskanál reszelt gyömbér
1-2 kanál főtt v sült sütőtök (elhagyható)
pár csepp citromlé
édesítéshez ízlés szerint méz

Elkészítés:

A liszteket összekevertem az élesztőt és egy nagy csipet nádcukrot elmorzsoltam a meleg, de nem forró kókusztejben. Letakarva langyos helyre tettem kb. 10 percre míg az élesztő felfutott.

Felolvasztottam a vajat, a liszteket összekevertem a cukorral. Mikor az élesztő felhabosodott a tej felszínén, beleöntöttem a liszt közepébe, majd hozzáadtam a tojást és a kókuszolajat is és kézzel alaposan összedolgoztam. Ha túl híg a massza akkor rizslisztet szórjatok még hozzá. Lágy, de nem folyós állagúnak kell lennie. A kelesztés alatt még sűrűsödni fog. Kb. fél órára langyos helyre tettem egy konyharuhával lefedve.

Amíg a tészta kelt, lereszeltem az almát, a körtét és a gyömbért, hozzáadtam a tököt és leturmixoltam, végül pár csepp citromlével meglocsoltam.

A megkelt tésztát egy nagy evőkanállal forró olajban, mindkét oldalán kb. 3-3 perc alatt megsütöttem, majd papírtörlőre szedtem. Frissen az igazi!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét