Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: sült paradicsomleves kukoricával

Recept: sült paradicsomleves kukoricávalHasználd ki a piac kínálatát, amíg kaphatóak az igazi, zamatos hazai paradicsomok – szerezz lehetőleg minél többféle színűt és méretűt, akkor lesz az igazi a leves belőlük. Kell még csöves kukorica és máris indulhat a főzés!

Hozzávalók 3-4 főre:

  • fél kg paradicsom (nálam vegyesen nagyobbak és színes koktélparadicsom)
  • 2 cső kukorica
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet őrölt chili
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • só, bors
  • kókuszolaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítettem 200 fokra, a paradicsomokat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem és kb. 20 perc alatt megsütöttem őket, mikor megpuhultak, összeestek és kezdtek kicsit barnulni, akkor vettem ki őket. Érdemes a fokhagymával együtt sütni őket, én ezt most kifelejtettem, így később kerültek a levesbe.

Ezalatt a kukoricáról hosszában egy késsel levágtam a szemeket. A paradicsomot egy botmixerrel pürésítettem a reszelt fokhagymákkal együtt, majd hozzáadtam a kukoricaszemeket, sót, borsot, chilit, fél csokor bazsalikomot aprítva és felöntöttem kb. 1 liter vízzel, vagy amennyi szükséges, hogy ne túl híg, de krémes állagú legyen a leves. Összefőztem az egészet, mikor a kukoricaszemek megpuhultak elzártam a gázt, majd megszórtam a levest a bazsalikom másik felével és elkészült.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek