Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: pirospaprikás reform borsófőzelék

Borsófőzelék: ahány ház, annyi szokás. Az enyém nem az édes-tejes verzió, de nekem őszintén megvallom, ez az igazi. A rántással most “spóroltam”, helyette én leturmixoltam egy marék borsót és liszt helyett növényi fehérjét használtam, hogy még tartalmasabb legyen. Éppen ezért most ki is maradt a feltét, csak egy jó kis tömör magos kenyér került mellé, de természetesen elfér mellé bármi, ízlés szerint. Egészségedre! 🙂

Hozzávalók 2 főre:

fél kg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 kis doboz (növényi) tejföl
1 púpos evőkanál borsófehérje (vagy liszt)
1 teáskanál édes darált piros paprika

só, bors
kókuszolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát felkockáztam, majd egy közepes méretű lábosban, kevés felforrósított olajon üvegesre pároltam. Ezután rászórtam a borsót, átforgattam ezt is a hagymával, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a zöldséget. Sóztam, borsoztam, lefedve puhára főztem. Mikor a borsó megpuhult egy merőkanálnyit kivettem és botmixerrel leturmixoltam, majd visszaöntöttem a főzelékbe. A tejfölben simára kevertem az őrölt paprikát és a borsófehérjét, majd a forró főzelékből hozzámertem kb, egy merőkanálnyit, hogy a tejföl ne hidegen kerüljön a főzelékbe és ne legyen csomós. Végül a tejfölös habarást a főzelékbe öntöttem, megvártam, míg ismét forrni kezd és besűrűsödik, majd elzártam a gázt alatta.

Ha úgy érzed, ennél sűrűbben szeretnéd, akkor turmixolj össze még több borsót, vagy adj hozzá még plusz borsófehérjét /lisztet.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek