Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Recept: Mustáros hal zellerpürével és spenótos gombával

Az egyik kedvenc halételemet hoztam el nektek: ez az én ajánlatom a karácsonyi menühöz! Kifejezetten úgy állítottam össze, hogy a gyomrot se terhelje, ugyanakkor ízletes, laktató és ünnepi legyen! A zellerpüré sokkal könnyebben emészthető, mint a krumplipüré, de emellett az íze is fantasztikus. A fokhagymás spenót amellett, hogy tápanyagokban gazdag, szintén segíti a megfelelő emésztést és remekül harmonizál a hallal. Próbáljátok ki! 🙂

Hozzávalók 2 személyre:

2 szelet tengeri halfilé
mustár
20 dkg spenótlevél
20 dkg gomba
1 duci gerezd fokhagyma
só, bors
kókuszolaj

Körethez:
2 nagyobb zeller
tejszín (kókusztejszínt használtam)
szerecsendió
1 evőkanál friss torma reszelve
só, bors

Elkészítés:

A körethez a zellert puhára főztem, hozzáöntöttem a tejszínt, belereszeltem a törmát, szerecsendiót, sóztam, borsoztam és botmixerrel pürésítettem.

Ezalatt a spenótot alaposan megmostam, kis darabokra tépkedtem, a gombát szintén felaprítottam és egy serpenyőben kevés kókuszolajon megpároltam. Mikor a gomba félig megpuhult, hozzáadtam a spenótot, mikor összeesett, hozzáreszeltem a fokhagymát, sóztam, borsoztam még pár percig együtt pároltam őket és mikor elfőtte a levét, lezártam a gázt. A halfilé mindkét oldalát sóztam, borsoztam és vékonyan bekentem mustárral, majd pici kókuszolajon mindkét oldalán kb. 4 perc alatt megsütöttem és már tálalható is, pár csepp citromlével meglocsolva.


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project blog

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.