Ha kezdődik a tavasz akkor indul a medvehagyma szezonja is! Ha még nem olvastad, mennyi mindenre jó, itt megteheted!>>>
Már sok medvehagymás receptet találhatsz nálunk – most egy könnyű, joghurtos tormakrém változatot osztunk meg veletek. Idén későn lesz ugyan húsvét, de bátran próbáld ki akár pirítóssal, friss zöldségekkel vagy frissensültek mellé, nem kell ünnepnap ahhoz, hogy finom at egyen az ember ;)..
Hozzávalók:
3 deci sűrű natúr görög joghurt
fél csokor medvehagyma
1 db torma
1-2 evőkanál apróra reszelt alma vagy natúr almapüré
1 mokkáskanál méz
1 teáskanál almaecet
só, bors
Elkészítés:
A tormát meghámoztam, lereszeltem, hozzáadtam az apróra vágott medvehagymát, az almapürét és az összes többi hozzávalót, majd alaposan elkevertem.
Üvegbe kanalaztam és hűtőbe tettem, kb. 1 hétig eláll.
Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog
Hozzászólások