fbpx
Azt érzékeltük, hogy kerested fel oldalunkat. Tudtad, hogy ebbe az országba is teljesítünk rendeléseket?
Részletek
Loading...
9985 Ft felett ingyenes szállítás!
5000 Ft felett ajándék!
Minden, ami vegán Környezetvédelmi hitvallásunk
Receptek
Recept: mákos kölesgombóc citrommártással

Recept: mákos kölesgombóc citrommártással

Gyorsan elkészíthető és egészséges desszertre vágysz? Gluténmentes, laktózmentes kölesgombóc recept a gasztroblogok által felkapott mayer citrommal készült sodóban. Jól hangzik, ugye? Ha csak sima citromod van otthon, akkor is ízleni fog. Kattints és próbáld ki!

Recept: mákos kölesgombóc citrommártássalHallottál már a Meyer citromról? Ez egy nagyon lédús, fűszeres ízű citromfajta, ami állítólag a mandarin (vagy narancs) és a sima citrom szerelemgyereke. Itthon a zöldségesnél nem annyira ismert (tapasztalataim szerint leginkább azok körében népszerű, akik szeretnek gasztroblogokat olvasgatni), így általában a sima citrom közé keverve, akár akciósan megvásárolható. Kicsit kisebb mint a hagyományos társa, sötétebb a héja, sok a magja és puhább, ezért a kevésbé hozzáértők számára nem olyan vonzó. Ha ilyet látsz valahol, azonnal vedd meg - és próbáld ki vele ezt az ínycsiklandó citrommártásos receptet, amit ihletett..

Hozzávalók 8-10 db-hoz:

3 dl köles

4 evőkanál darált mák

1-2 evőkanál xilit v nádcukor, méz

csipet só

fél narancs leve

Mártáshoz:

fél liter kókusztej (más tej is jó)

1 db (Meyer) citrom reszelt héja

1 db (Meyer )citrom leve

2 tojás sárgája

2 evőkanál kukoricakeményítő

1-2 evőkanál xilit v nádcukor, méz

Elkészítés:

A kölest dupla mennyiségű vízben megfőztem, közben édesítettem. Mikor beszívta az összes folyadékot még fedő alatt állni hagytam negyed órát, mikor kicsit kihűlt hozzácsorgattam a narancs levét, beleszórtam a mákot és alaposan összekevertem az egészet, majd botmixerrel még átmentem rajta párszor.

Ezután gombócokat formáztam belőle.

A mártáshoz a kókusztejet felforraltam, belereszeltem a citrom héját is, édesítettem, majd a tojások sárgáját simára kevertem a kukoricakeményítővel és 1-2 evőkanál vízzel, majd a kókusztejhez adtam és folyamatos keverés mellett megvártam, míg besűrűsödött és ismét forrni, pöfékelni kezdett a mártás és elzártam a gázt alatt, majd belefacsartam a citromlevet. Tálalható, hidegen és melegen is finom!


Forrás: Zsuzsi blogja, Pálmafa Project Blog

Ha tetszett, oszd meg vagy kedveld!
Ezt láttad már?
Köles: kiknek és hogyan érdemes fogyasztani?
Netamin Facebook oldal Netamin Instagram oldal Netamin Pinterest oldal Netamin Youtube csatorna Netamin kapcsolat oldal Black Friday modal háttér