Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Mogyorós banánkenyér liszt nélkül

Édes és laktató finomság, amit a magam részéről leginkább reggelire javaslok. Részben azért, mert nem tartalmas és bizony a kalória sem kevés benne, de azért is, mert a banánnak köszönhetően napokig eláll úgy, hogy puha marad. Friss joghurttal, gyümölcsökkel, szerintem páratlanul jó egy lendületes napkezdéshez! Készítsd el Te is és számolj be róla, hogy ízlett! 🙂

Hozzávalók:

5 db érett puha banán
10 dkg sótlan földimogyoró (helyettesíthető dióval vagy mandulával is)
10 dkg zabliszt (darált natúr zabpehely nálam)
2 db tojás
fél csomag sütőpor
2-3 evőkanál nyírfacukor
kb. fél deci rizstej
egy késhegynyi vaníliapor v vanília rúd kikapart belseje

Elkészítés:

3 db banánt összetörtem, hozzáadtam a felvert tojást, a rizstejet, a sütőporos zablisztet, a cukrot, a vaníliát és egy botmixerrel összeturmixoltam. Ehhez került a darabosra darált mogyoró, és a másik két banán apróra vágva. Az őzgerinc formát kivajaztam és beleöntöttem a masszát. Közepes lángon, kb 170 fokon 40 percig sült, míg a teteje megbarnult. Hagyjuk kihűlni a formában és utána borítsuk ki akkor szépen szeletelhető.

 


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.