fbpx Outlet
×
Ha még 990 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Mit kell tudni a klorogénsavról, avagy hogyan segít a fogyásban a zöld kávé?

klorogénsavMi a klorogénsav?

Egy természetes anyag, amely legfőképpen a kávéban található meg. A kávébabok pörkölése révén azonban klorogénsav-tartalom fokozottan csökken. Antioxidánsként számtalan egészséges hatást tulajdonítanak neki, legfőképpen a vérnyomás és a testsúly szabályozása terén. Kémiai képlete C16H18O9. Benzolgyűrűje következtében az aromás vegyületek közé tartozik, szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú.

Miben van klorogénsav?

Elsősorban a zöld kávéban van jelen magas hatóanyag-tartalommal. Ám a zöld kávéból készített főzet keserű, kellemetlen ízű, és nem tartalmazza a kívánt mennyiséget. Klorogénsav tartalmú növény még az echinacea, a galagonya, a csalán, a szibériai fenyő és az articsóka. Ipari előállítása nem ismert.

Mi a klorogénsav hatása?

A klorogénsav gátolja a glükóz véráramba jutását. Japán kutatások alátámasztották, hogy enyhe magasvérnyomásban szenvedőknek mellékhatások nélkül segített csökkenteni a vérnyomást. A klorogénsav ezen túlmenően javíthatja a retina egészségét, csökkentheti az ízületi merevség kialakulásának veszélyét, antioxidánsként megakadályozza a sejtek oxidációját és gyulladás csökkentő hatása is van. A lipid anyagcsere szabályozása révén testsúlycsökkentésre is kiválóan alkalmas.

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.