fbpx Outlet
×
Ha még 990 Ft értékben vásárolsz, akkor a KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Meggyes-pudingos vegán piskóta

meggyessutiKarácsonykor is gyakorolhatjuk az egészséges, vegán sütési technikáinkat, sőt! Ilyenkor a családnak is megmutathatjuk a különleges fortélyokat, így őket is terelgethetjük az egészséghez vezető út felé. Mi ez, ha nem szeretet?! 🙂

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 20 dkg Xilit
  • 12 ek. olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1,5 sütőpor
  • 5 dl buborékos ásványvíz
  • 4 ek. rizsitalpor
  • 1 kg magozott meggy
  • 2 l rizstej
  • 4 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek. Karobpor
  • kb. 10-15 dkg Xilit

 

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat kikeverjük – rétesliszt, xilit, sütőpor, rizsitalpor.
Hozzáadjuk a folyékony összetevőket – olívaolaj, citromlé, buborékos ásványvíz -, és alaposan összekeverjük.
Az így kapott tésztát egy kiolajozott és lisztezett tepsibe öntjük bele.
A meggyet lecsöpögtetjük és rászórjuk a tésztára.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 30-40 perc alatt kisütjük.
Eközben – hagyományos módon – elkészítjük a pudingot.
Amikor elkészült, a felét kivesszük, karobot keverünk bele.
A piskótára (nem kell kihűteni) ráfolyatjuk a vaníliás és a karobos pudingot is, felváltva, és a végén egy villával össze is keverjük.
Megszórjuk (szita segítségével) karobporral, és miután kihűlt, hűtőbe tesszük.
Érdemes másnap, de legalább néhány órás hűtés után tálalni.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Ezt már láttad?

×
Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.