Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Medvehagymás, fekete szezámos, agavé szirupos saláta

bonyisaliKönnyed saláta friss zöldségekből, vegán dresszinggel. Kímélő vacsorának magában is ideális, de egy tartalmas főétel mellé akár köretnek is szenzációs.

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 pritaminpaprika
  • 5-6 levél medvehagyma
  • 4 ek. olívaolaj
  • 2 ek. fekete szezámmag
  • 10 dkg füstölt növényi sajt (vagy füstölt light sajt)
  • himalaya só – ízlés szerint
  • 1/2 citrom leve
  • 2-3 tk. agavé szirup*

Opcionális:
Kesudió tejföl

  • 10 dkg kesudió
  • 20 dkg natúr tofu
  • 1/2 dl bio citromlé
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. sörélesztőpehely

Elkészítés:

Az uborkát és paprikát megmossuk, felkockázzuk.
A medvehagymát megmossuk és felvágjuk.
A füstölt sajtot vagy növényi sajtot is felkockázzuk.
Mindezt egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet.
Az olívaolajt összekeverjük a citromlével, sózzuk, majd hozzáadjuk az agavé szirupot.
Ráöntjük a salátára, megszórjuk szezámmaggal.

Tálalás előtt meglocsolhatjuk még light salátaöntettel, vagy kesudió-tejföllel.
Utóbbihoz csak a felsorolt alapanyagokat kell erősen összeturmixoljuk, míg krémessé nem válik a massza.

*Az agavé szirup a cukor és a méz helyettesítésére szolgál. A növényi szirupok az emberi szervezet számára a legkedvezőbb édesítőszerek.


Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.