fbpx Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Mandulás-kajszibarackos gombóc

kajszisgombocEbben az őszbe forduló időben kiváló vasárnapi csemege lehet ez a mandulás-kajszibarackos gombóc. Vigyázat, szinte rögtön elfogy, így érdemes hamar lecsapni rá, még a többiek előtt! 🙂

Hozzávalók:

A tésztához:

  • kb. 1,2 kg krumpli
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 ek. tojáshelyettesítő por
  • 1 ek. lenmagpehely
  • 1 ek. víz

—–

  • Sárgabarack
  • Morzsa
  • Mandulaszeletek
  • Xilit

Elkészítés:

  • A krumplit héjában megfőzzük, majd kihűtjük, meghámozzuk és összetörjük.
  • A liszteket és a tojáshelyettesítő port hozzákeverjük.
  • A lenmagpelyhez vízbe áztatjuk, és ezt is hozzákeverjük.
  • A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kis kockákra vágjuk.
  • Megtöltjük negyedbe vágott barackokkal.
  • Gombócokat formálunk, melyeket forrásban levő vízbe dobunk és kifőzzük (kb. 8 perc alatt).
  • A morzsát és a mandulát olaj nélküli serpenyőben megpirítjuk. A gombócokat ebbe forgatjuk bele.

Forrás: Dankóné R. Magdolna blogja

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.