Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Levendulás gluténmentes meggyes kevert sütemény

Keverem-kavarom-megsütöm kategóriájú gyors és könnyű sütemény, bármilyen bogyós gyümölccsel, vagy akár sárgabarackkal is kipróbálható! A liszteket is variáljátok nyugodtan más gluténmentes őrleményekkel, lehet dió, vagy akár mandula is.
Kezdőknek is szívből ajánlom, akár első sütinek is, mert tényleg nincs vele sok munka és sokáig eláll! A levendula nagyon izgalmas ízt ad neki, de vigyázz, tényleg csak egy pár virágot használj, hogy elkerüld a “szappanos” ízt. Próbáld ki és írd meg kommentben, hogy ízlik! 🙂

Hozzávalók:

levendula_glutenmentes_meggyes_kevert_sutemeny_recept20-30 dkg meggy magozva
1-2 teáskanál apróra morzsolt levendulavirág
5 dkg mákliszt (darált mák)
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg rizsliszt
15 dkg nyírfacukor
3 db tojás
1 dl olaj v vaj
2 dl tejföl v joghurt
1 teáskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 mokkáskanál vaníliapor
1 citrom reszelt héja
csipet só

Elkészítés:

Először összekevertem egy tálban a tojásokat az olvasztott vajjal, a cukorral, vaníliával, citromhéjjal és a joghurttal.

Egy másik tálban összekevertem a liszteket a sütőporral, csipet sóval, majd ezt a tojásos masszához szórtam és elkevertem, végül beleszórtam a meggyet és a levendulát is és lazán összeforgattam.

20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam a tésztát és 180 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem.

Ha egyenletesen szeretnétek a sütiben elosztani a gyümölcsöt, akkor először öntsétek a masszát a formába, aztán szórjátok rá a meggyet.


Forrás: Pálmafa Project Blog, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek