Ha még 5000 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Lenmagos-mákos (gluténmentes) kenyér recept

Lenmagos mákos kenyér receptVarázsoljatok fél óra alatt kenyeret az asztalra! Összekevered a hozzávalókat egy tálban és már mehet is a sütőbe. Ha nem szeretitek a mákot, akár mandulaliszttel is készíthetitek. Masszív kenyér, így mindenképp igényel valami krémes feltétet. Apró katonákra vágva, zöldségkrémmel vagy sajtkrémmel megkenve, egy-egy fél koktélparadicsommal tökéletes vendégváró falatokat is készíthetsz belőle. Gluténmentes kenyér recept, kezdő kenyérsütőknek is!

Hozzávalók 30 x 10 cm-es sütőformához:
1 bögre = 2,5 deci
fél bögre lenmag
fél bögre lenmagliszt
fél bögre mákliszt (sima darált mák is jó)
fél bögre zabpehely
fél bögre durvára tört tökmag
4 db tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
1 fél mokkáskanál só
1,5 deci víz
kókuszolaj v vaj a tepsi kikenéséhez

A sütőt előmelegítettem 180 fokra. A sütőformát kikentem kókuszolajjal.

Az összes szárazanyagot összekevertem egy tálban, hozzáadtam a négy felvert tojás, megsóztam, hozzáöntöttem a vizet és elkevertem az egészet.

A masszát a formába simítottam, elegyengettem és kb. 25 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzétek.

Kihűlt állapotban kiborítottam a formából, így szépen szeletelhető.

 

Forrás: Pálmafa Project, Zsuzsi blogja

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek