Outlet
×
Ha még 8999 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS futárszolgálatos KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

3 dolog a boldogsághoz – év végi gondolatok

Hála – a múlthoz

Pár hete volt egy rossz napom. Este, elalvás előtt forgolódtam az ágyamban és éreztem, ahogy a rosszkedv hatalmába kerít. Csak arra tudtam gondolni, hogy mi minden rossz. Akkor jött egy gondolatom: összeszámolom, hogy mi mindenért lehetek ma hálás! A rossz napomon. Gondoltam talán akad pár, és akkor jobb kedvre derülök majd. Elkezdtem az elején. Hogy felébredhettem reggel. Hogy van életem. Hogy nem fázok. Hogy van mit ennem. Van mibe öltöznöm. A szeretteimért. A barátokért. És a sor csak folytatódott…

Só fogyasztás hatása az egészségre40-nél abbahagytam a számolást. Nem azért, mert nem lett volna több, hanem mert úgy éreztem, elsiklok sok dolog felett. Hogy nem tudok elég hálás lenni azért, hogy sok-sokezer lehetséges betegségem – melyeket nem is ismerek – most épp nincsen és hogy az élet sok-sokmillió lehetséges katasztrófája közül – melyeket szintén nem ismerek – valami, Valaki megóv minden nap. Rájöttem, hogy igazából szuper napom volt. És boldogan aludtam el.

Bármi is történt Veled az elmúlt évben, egy dolog biztos: életed volt. És akármi is történt veled 2016-ban, ez leírhatatlanul fantasztikus adomány. Része lenni a körülötted lüktető világnak, és mégis egy kis önálló világ vagy a Világban.
Itt vagy. Érzel, változol, gondolkodsz, cselekszel: élsz.
Minden pillanatnyi élet adomány. A szívünk 31 millió alkalommal dobbant idén és minden egyes dobbanásért hálásak lehetünk, mert nem magától értetődő a folytatás.

Békesség – a jelenhez

Elmúlt egy újabb év. Jó dolgok és rosszak, tervezett dolgok és váratlanok, mosolygós napok és szomorúak, hegycsúcsok és gödör-mélyek.
A nagy kérdés így év végén mindig az, hogy mit kezdtem ezzel az évvel? Több lettem-e, jobb lettem-e? Tanultam-e a hibákból és megéltem-e az ajándékait? Az élet zűrzavarában békességre leltem-e?

Volt idő, mikor év végén keserűen tekintettem vissza, mert nem pont úgy alakult az év, ahogy azt elképzeltem. Nem minden sikerült, és az élet váratlan nehézségeket is hozott. Aztán idővel megtanultam elengedni, hogy mindent ellenőrzésem alatt tartsak. Elfogadtam, hogy az Élet hoz váratlan dolgokat, jót és rosszat, és az én boldogságom abban rejlik, hogy a váratlan események között mit teszek, hogy ezekre mit reagálok. Nem a körülmények határoznak meg, hanem a körülményekre adott válaszaim.

A netamin.hu közösség egy dologban közös: amit lehet, megteszünk az egészségért. Nem arra koncentrálunk ami felett nincs ellenőrzésünk – hogy milyen géneket örököltünk, betegségek sújtottak – hanem hogy mi mit tehetünk, hogy jobbak legyünk? Hogyan tudunk egészséges életmóddal és természetes készítményekkel a legtöbbet tenni az egészségért és a boldogságért? És habár ez már a betegségek 90%-a ellen is megvéd, egy dolgot 100%-osan garantál: békességet. Békességet amely abból fakad, hogy amit lehetett, azt megtettük. És ez a boldogsághoz elengedhetetlen.

Hit – a jövőhöz

Így év végén mi mást kívánhatnék még Neked hát, mint békességet és hálát? Azt, ami minden értelmes emberi élet motorja és lelke, ami előre hajt, ami reggel útnak indít, ami felemel a mélységből, ami átlendít a nehézségeken, ami reményt gyújt a sötétségben: hitet. Mert mi is a hit? Pál apostol így határozta meg a Bibliában: “A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.”
petercikkehezHit nélkül minden ami igazán jó az életben elérhetetlenné válik. Hit nélkül az élet csak vegetáció. Mert a legjobb dolgok olyanok, hogy azokért akkor is tenni kell, amikor nem látszik azonnal a végeredmény: párkapcsolat, munka, tanulás, gyermeknevelés, egészség. De hit nélkül még az ágyból sem lehet felkelni: ha nincs hitem benne hogy érdemes, ha nem látom magam előtt azt, ami akkor még nincs, de a hitemmel el akarom aznap érni.
Valódi boldogság csak annak jut osztályrészül, aki akkor is tud a nemes célra tekinteni és azért tenni, amikor épp a körülmények feladásra késztetnék. Ahogy egy másik helyen írja Pál: “Az igaz ember pedig hitből él.”

Kívánok tehát Neked kedves olvasó a múltba tekintéshez hálát, a jelenben békességet, a jövőhöz pedig hitet!

Köszönöm, hogy idén is a netamin.hu olvasója és ügyfele voltál. Ígérem, hogy jövőre is igyekszünk remek termékekkel, hasznos tartalmakkal, tanácsokkal segíteni Téged egy egészségesebb és boldogabb élethez!

Szeretettel:

Benkovics Péter
életmód-tanácsadó
netamin.hu

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.