fbpx Outlet
×
Ha még 9985 Ft értékben vásárolsz,
akkor a GLS / Foxpost
KISZÁLLÍTÁS INGYENES!
0 db termék
0 Ft

Kóla? Energiaital? Üdítők? Ennyi marad belőlük víz nélkül! – KÉPEK

Forrás: henryhargreaves.com

Már nagyon sokszor körbejárt téma, hogy milyen elképesztő mennyiségű cukrot tartalmaznak a népszerű üdítőitalok. Minden próbálkozás ellenére mégis úgy látjuk, ez a népszerűség továbbra is töretlen. Egy új-zélandi művész elszánta magát, hogy megmutassa a világnak, a cukros üdítőitalokról szóló figyelmeztetések egyike sem üres beszéd. Képei annyira megdöbbentőek, hogy úgy döntöttünk, mi is bemutatjuk őket…

Henry Hargreaves egy nap hallotta valamelyik televízós műsorban azt a gondolatot, hogy „az üdítőital generációnk cigarettája”, ez a hasonlat pedig elgondolkodtatta.

Hogy lehetne megmutatni végre valami kézzelfogható bizonyítékkal az embereknek, hogy milyen elképesztően ártalmasak a népszerű üdítők?

Láttam egy fotósorozatot, melynél a képeken az italok mellett ott volt kimérve annyi cukor, amennyi a pohárban is megtalálható, de ez engem annyira nem győzött meg. Szóval úgy döntöttem, elő lehetne állni valami sokkal erősebb példával” – mondta a BBC-nek Hargreaves.1

Épp ezért az új-zélandi művész kitalálta, hogy nyalókaként jeleníti meg az italokban látható cukormennyiséget.

Semmi trükköt nem vetett be, csak fogta az italokat, elforralta belőlük a vizet, a maradékot pedig nyalókaformába öntötte, és adott hozzá némi ételszínezéket.

Az eredmény pedig önmagáért beszél…

A választásom azért esett erre, mert számomra tulajdonképpen ezek az üdítőitalok nem mások, mint italként álcázott nyalókák. Felnőttek számára kitalált nyalókák, ha úgy jobban tetszik…” – tette hozzá Hargreaves.

A teszt során többek közt energiaitalt, kólát és ízesített vizet is kipróbált a művész, akinek elmondása szerint egyetlen üveges ital sem volt ezek közül, amelyne töltötte volna ki a nyalókaformát, sőt, mindegyik túl is csordult.

Az üdítőitalokban található cukor a kutatások szerint az egyik leggyakoribb oka az elhízásnak, valamint a cukor- és szívbetegségeknek. Egy 40 ezer fővel, 24 éven át lefolytatott kutatás eredményei alapján már napi egyetlen cukros üdítőital is húsz százalékkal növeli a szívinfarktus esélyét.


Hivatkozás:
1 designyoutrust.com/2015/09/artist-henry-hargreaves-decided-to-show-what-happens-after-the-water-in-a-popular-drinks-is-boiled-away/

Felhasznált irodalom

designyoutrust.com/2015/09/artist-henry-hargreaves-decided-to-show-what-happens-after-the-water-in-a-popular-drinks-is-boiled-away/
hsph.harvard.edu/nutritionsource/healthy-drinks/sugary-drinks/

Hozzászólások

Kérdése van?

Kíváncsi termékeinkkel kapcsolatban valamire és nem találja a választ?

Írja le nekünk, hogy miről olvasna szívesen és mi utánajárunk Önnek!

Itt írja meg üzenetét

Kapcsolódó cikkek

Kérjük, még VÁRJ, amíg ezt a zöld ikont látod! Ha most bezárod az oldalt, rendelésed sajnos nem kapjuk meg.